Lager onderwijs Scholen Seizoen 2018-2019

Een film van Dorothée van den Berghe 2018  | België Nederlands gesproken

Rosie & Moussa is een familiefilm van Dorothée Van Den Berghe (Meisje, My queen Karo), gebaseerd op de kinderboeken van Michael De Cock en Judith Vanistendael. Samen met Rosie en Moussa ontdekken we de grootstad als een plek om eindeloos veel avonturen te beleven. Je kan er spelen, dromen en op-en-top kind zijn. Deze film uit eigen land krijgt dankzij de hedendaagse thematiek en de ijzersterke cast (met o.a. Ruth Beeckmans en Titus De Voogdt) ook internationale allure.

Cast:  Savannah Vandendriessche (Rosie), Imad Borji (Moussa), Ruth Beeckmans (mama Rosie), Titus de Voogdt (papa Rosie), Damiaan De Schrijver (Meneer Tak), Katelijne Damen (Mevrouw Hemelrijk), Bert Haelvoet (oom Joris), Mourade Zeguendi (oom Ibrahim)

Een productie van Caviar, in co-productie met Ketnet en Climax Films.

 

Mogelijkheid tot aansluitende theaterworkshop op school, in Cc Strombeek of GC de Zandloper:

Rosie en Moussa is een prachtige film over zoveel.

Over vriendschap
Over alle werelden in 1 hoofdstad
Over grote mensenliefde en loslaten
Over missen en verdriet
Over nieuwe liefde
Over dromen en willen en hopen en vooral durven
Komaan Rosie ga!

In deze aansluitende workshop op maat duiken we in  de wereld van Rosie en Moussa. We spelen zelf een scène en laten onze fantasie los op de gekke personages in het flatgebouw.

Docente Els Bruynseels komt naar jullie klas om samen aan de slag te gaan rond deze prachtige film. Els is theatermaker en begeleidde in de zomer van 2017 de jonge acteur Imad voor zijn rol, Moussa, in de film.

Tickets: €9 (film ‘Rosie & Moussa’ + aansluitende workshop van 2 lesuren in de klas, in Cc Strombeek of GC de Zandloper)
Locatie: op school, in de klas of een ander ruim lokaal
Wanneer: in één van de dagen volgend op de film

Rosie en Moussa

Vlieg

Gerelateerde events

Wolinoti, Het houten kind

Baar vzw (Dimitri Leue en Kiyotaka Izumi)

| Cc Strombeek
Lager onderwijs Scholen Seizoen 2018-2019
Rasacteur/auteur Dimitri Leue brengt de woorden tot leven en pianist Kiyotaka Izumi geeft het verhaal vleugel(s) met betoverende klanken van Robert Schumann. Samen vertellen ze het verhaal van Wolinoti, of een moderne versie van het aloude sprookje Pinokkio tegen een decor van prachtige houtsnedes.

Meneer Beer en de Woeste Wolven (Project)

Theater Tieret en Walrus

| CC Strombeek - Schouwburg
Lager onderwijs Scholen Seizoen 2018-2019
Duik mee met Meneer Beer het bos in. Waar Woeste Wolven de muzikale plak zwaaien, Staf de Uil een oogje in het zeil houdt en Eddy De Vos uren kan uitweiden over koetjes en kalfjes. MENEER BEER EN DE WOESTE WOLVEN is een muzikaal bosfestijn voor alle kleine durvers en grote berenvrienden.

Even Geduld (Project)

Collectief dOFt

| Cc Strombeek
Lager onderwijs Scholen Seizoen 2018-2019
EVEN GEDULD gaat over het durven proberen. Men zou zelfs kunnen zeggen dat het een ode is aan de ‘poging tot’. Een voorstelling over denken en doen en alles daartussen, met de twijfel voorop. Over de aanzet tot, maar het gebrek daaraan.