Lager onderwijs Scholen Seizoen 2018-2019

Een film van Dorothée van den Berghe 2018  | België Nederlands gesproken

Rosie & Moussa is een familiefilm van Dorothée Van Den Berghe (Meisje, My queen Karo), gebaseerd op de kinderboeken van Michael De Cock en Judith Vanistendael. Samen met Rosie en Moussa ontdekken we de grootstad als een plek om eindeloos veel avonturen te beleven. Je kan er spelen, dromen en op-en-top kind zijn. Deze film uit eigen land krijgt dankzij de hedendaagse thematiek en de ijzersterke cast (met o.a. Ruth Beeckmans en Titus De Voogdt) ook internationale allure.

Cast:  Savannah Vandendriessche (Rosie), Imad Borji (Moussa), Ruth Beeckmans (mama Rosie), Titus de Voogdt (papa Rosie), Damiaan De Schrijver (Meneer Tak), Katelijne Damen (Mevrouw Hemelrijk), Bert Haelvoet (oom Joris), Mourade Zeguendi (oom Ibrahim)

Een productie van Caviar, in co-productie met Ketnet en Climax Films.

 

Mogelijkheid tot aansluitende theaterworkshop op school, in Cc Strombeek of GC de Zandloper:

Rosie en Moussa is een prachtige film over zoveel.

Over vriendschap
Over alle werelden in 1 hoofdstad
Over grote mensenliefde en loslaten
Over missen en verdriet
Over nieuwe liefde
Over dromen en willen en hopen en vooral durven
Komaan Rosie ga!

In deze aansluitende workshop op maat duiken we in  de wereld van Rosie en Moussa. We spelen zelf een scène en laten onze fantasie los op de gekke personages in het flatgebouw.

Docente Els Bruynseels komt naar jullie klas om samen aan de slag te gaan rond deze prachtige film. Els is theatermaker en begeleidde in de zomer van 2017 de jonge acteur Imad voor zijn rol, Moussa, in de film.

Tickets: €9 (film ‘Rosie & Moussa’ + aansluitende workshop van 2 lesuren in de klas, in Cc Strombeek of GC de Zandloper)
Locatie: op school, in de klas of een ander ruim lokaal
Wanneer: in één van de dagen volgend op de film

Rosie en Moussa

Vlieg

Gerelateerde events

Aardappelsoep (Project)

Laika en Agora Theater

| Cc Strombeek
Lager onderwijs Scholen Seizoen 2018-2019
Een mevrouw is door het ministerie aangesteld om op school te tonen hoe je gezond en lekker kan eten. Haar missie? Soep maken! Maar het recept dat ze meekreeg vindt ze weinig avontuurlijk. Ze besluit een soep te maken met andere ingrediënten die haar doen terugdenken aan haar kinderjaren...

Le Voyage de Fanny

| CC Strombeek - Schouwburg
Lager onderwijs Scholen Seizoen 2018-2019
1943: de Tweede Wereldoorlog woedt hevig. Fanny is 13 en staat er plots alleen voor. Ze neemt een groep kinderen op sleeptouw en samen proberen ze de Zwitserse grens te bereiken. Een ongelofelijk verhaal over moed en overlevingsdrang dat vandaag opnieuw schrijnend relevant is.

Julius in winterland

| CC Strombeek - Schouwburg
Lager onderwijs Scholen Seizoen 2018-2019
Julius woont in een weeshuis. Elk jaar kijkt hij uit naar Kerstmis, want dan komt de Kerstman! Maar wanneer de grotere jongens beweren dat de Kerstman eigenlijk de schooldirecteur is, verliest hij zijn geloof in alles wat met Kerstmis te maken heeft. Tot hij op magische wijze in Winterland beland.