Seizoen 2018-2019 Film

Mexico begin jaren ’70. Cleo is de inwonende nanny van een doktersfamilie in Mexico-Stad. Ze is het kloppende hart van het huishouden. Antonio is een afwezige vader en zijn vrouw Sofia steunt vooral op Cleo voor de dagelijkse zorg voor haar vier levendige kinderen. Maar Cleo heeft ook haar eigen leven en moet haar militante vriendje vertellen dat ze deze maand niet ongesteld is geworden. Ondertussen zijn het ook op maatschappelijk vlak woelige tijden.

Cuaróns persoonlijkste film is een meeslepend, technisch meesterlijk werk dat ondanks zijn setting in de jaren 1970 direct terug te voeren is naar het huidige Mexico. De film is één lange ode aan het inwonende dienstmeisje Cleo dat in het doktersgezin met vier kinderen de huishouding rechthoudt nadat de echtgenoot zijn biezen heeft gepakt. Bloedmooi!!

Gouden Leeuw op het festival van Venetië.

"Roma is een ontroerend, gelaagd en visueel verrukkelijk meesterwerk." ***** (Focus Knack)

"Wat Alfonso Cuarón hier voor zijn dienstmeid – aan wie de film is opgedragen – heeft opgetrokken, is niets meer of niets minder dan een monumentale klassieker." ***** (Humo)

"Ga dit meesterwerk in al zijn hypergedetailleerde, zilverachtige glorie bekijken op een zo groot mogelijk scherm." ***** (De Morgen)

Regie: Alfonso Cuarón/ met: Marina de Tavira, Yalitza Aparicio, Diego Cortina Autrey, Daniela Demesa, Marco Graf e.a./ Mexico, VS, 2018/ 2u15'/ Nederlandstalig ondertiteld