Klassiek Podium Podium 2019-2020


Uitvoerders:

Alexei Moshkov en An Simoens (viool)
Sander Geerts (altviool)
Anthony Gröger (cello)
Roeland Hendrikx (klarinet)

Programma:

Carl Maria von Weber - Introductie, thema en variaties opus post.
Heinrich Bärmann - Klarinetkwintet nr. 3 in Es
Andreas Romberg - Klarinetkwintet opus 57
Carl Maria von Weber - Gran Quintetto opus 34


De muziek van Carl Maria von Weber verenigt virtuositeit met innige episodes. Zijn werk wordt aangevuld met klarinetkwintetten van Heinrich Bärmann, de klarinettist die Weber inspireerde, en het lyrisch kwintet van tijdgenoot Andreas Romberg.

In 2015 richtte Roeland Hendrikx zijn eigen kamermuziekensemble op, dat zich toespitst op het rijke repertoire voor klarinet, piano en strijkers in een variabele bezetting. Met het Klarinetkwintet verscheen in 2018 een cd onder het label Etcetera records met werk van Carl Maria von Weber.

Gerelateerde events

Orgelconcert

Kamiel D'Hooghe

| Abdijkerk Grimbergen
Klassiek Podium Podium 2018-2019
Kamiel D’Hooghe, organist van de abdijkerk van Grimbergen, wordt 90 jaar en blikt in het programma ‘Nun danket...’ terug op verschillende componisten die een belangrijke rol hebben gespeeld in zijn muzikale carrière.
Tickets

Cosy Brass Quartet

Moon River & Puppet Walz

| Oyenbrugmolen
Podium Podium 2019-2020 Klassiek
2019 wordt een feestelijk jaar voor de Oyenbrugmolen en zijn omgeving. Hierbij verbindt het water van de Maalbeek heden, verleden en toekomst. Het Cosy Brass Quartet zet de elementen water en feest alvast om in bruisende muziek!

Lezing-concert: Quatuor Danel & Virpi Räisänen (sopraan) & Pieter Bergé

Uitstap Leuven

| Cc Strombeek
Volwassenen Educatie Klassiek Podium Podium 2019-2020
Het onovertroffen Quatuor Danel neemt je op sleeptouw in een concert dat leidt van Beethoven naar Schönberg en terug. Als geen ander slagen de Danels er telkens in om spelenderwijs te laten horen hoe vernieuwing voortkomt uit traditie. Verfijning en helderheid zijn daarbij hun sterkste troeven.