Podium 2019-2020 Podium Klassiek


"Met de expressieve contrasten en zijn grote waardige toon, weet Roeland Hendrikx bij de luisteraar een gevoelige snaar te raken"
**** Weekend Knack

       Uitvoerders:

Roeland Hendrikx (klarinet)
Nana Kawamura en Camille Joubert (viool)
Camille Joubert (viool)
Sander Geerts (altviool)
Olsi Leka (cello)

Programma:

Carl Maria von Weber - Introductie, thema en variaties opus post.
Heinrich Bärmann - Klarinetkwintet nr. 3 in Es
Andreas Romberg - Klarinetkwintet opus 57
Carl Maria von Weber - Gran Quintetto opus 34


De muziek van Carl Maria von Weber verenigt virtuositeit met innige episodes. Zijn werk wordt aangevuld met klarinetkwintetten van Heinrich Bärmann, de klarinettist die Weber inspireerde, en het lyrisch kwintet van tijdgenoot Andreas Romberg.

In 2015 richtte Roeland Hendrikx zijn eigen kamermuziekensemble op, dat zich toespitst op het rijke repertoire voor klarinet, piano en strijkers in een variabele bezetting. Met het Klarinetkwintet verscheen in 2018 een cd onder het label Etcetera records met werk van Carl Maria von Weber.

i.s.m. WAG

Gerelateerde events

Raphaella Smits (gitaar)

Barok Recital

| Sacristie Abdijkerk Grimbergen
Podium 2019-2020 Podium Klassiek
Met de benijdenswaardige reputatie van "grande musicienne" is Raphaella Smits Vlaanderens charmantste en betrouwbaarste exporteur van gitaar know-how. In Grimbergen brengt ze een programma dat volledig gewijd is aan de barokmuziek.
Tickets

Arthur Daems (cello) & Anaïs Cassiers (piano)

Beethoven - Franck - Fauré

| Sacristie Abdijkerk Grimbergen
Podium 2019-2020 Podium Klassiek
Grimbergenaar Arthur Daems is wellicht bekend van ‘de Zes’ jonge talenten die met een frisse blik commentaar gaven tijdens de Koningin Elisabethwedstrijd in 2017. Zelf is Arthur een beloftevol cellist. In Grimbergen brengt hij de jonge talentvolle pianiste Anaïs Cassiers mee.
Tickets

TrioFenix & Aldo Baerten (fluit)

Joseph Haydn (CD-presentatie)

| Sacristie Abdijkerk Grimbergen
Podium 2019-2020 Podium Klassiek
Zes fluitkwartetten van Joseph Haydn, die behoren tot de 2e groep van “Divertimenti af Verschiedene Instrumente”, werden in 1999 opnieuw ontdekt. TrioFenix en Aldo Baerten namen in het voorjaar 2019 voor de eerste maal deze fluitkwartetten als geheel op in de sacristie van de abdijkerk Grimbergen.
Tickets