Podium 2019-2020 Podium Theater


VOORSTELLING IN WESTRAND DILBEEK


Chris Lomme is tachtig geworden. Met een handvol archiefbeelden, herinneringen en een paar voorzichtige danspasjes kijkt ze over haar schouder en blikt ze vooruit.

Tien jaar geleden schreef Michael De Cock - na lange gesprekken met Chris - 'Achter de Wolken', een theaterstuk dat later verfilmd werd en met Chris Lomme en Jo De Meyere in de hoofdrol. De voorbije maanden hebben Michael en Chris in alle stilte, ver weg van camera’s en media, gewerkt aan een nieuwe voorstelling: 'Reverence'Samen ondernamen ze een intense zoektocht naar verlies en loslaten. Michael tekent voor de tekst en de regie van de nieuwe voorstelling. Lisbeth Gruwez geeft bewegingsadvies aan een van Vlaanderens grootste diva’s en documentairemaker Kenneth Michiels doorploegde het immense VRT-archief.

Tekst en regie: Michael De Cock
Dramaturgie: Fien Leysen
Actrice: Chris Lomme
Zangcoach: Sabrina Avantario
Choreografie: Lisbeth Gruwez
Kleedster: Heidi Ehrhart
Scenografie: Stef Depover
Video: Kenneth Michiels
Lichtontwerp: Pier Gallen, Stef Depover
Video uitvoering: Pier Gallen
Licht uitvoering: Mohamed Sultan Daaboul
Geluid: Patrick Van Neck, Steven Lorie
Regie assistentie, boventiteling: Inge Floré
Toneelmeester: Jean Schols
Vertaling: Trevor Perri (NL-EN), Anne Vanderschueren (NL-FR)
Productie: KVS
Deze voorstelling kwam mee tot stand dankzij CANVAS.


Gerelateerde events

Raymond van het Groenewoud (première)

Glorieuze Bevrijding

| Schouwburg Cc Strombeek
Podium 2019-2020 Podium Muziek
Raymond heeft ’t oud zot en trekt opnieuw op tournee. Zonder moraal en zonder vaste setlist. Gewoon songs spelen waarmee hij die ochtend is opgestaan. De ene avond zullen het 'meisjes' zijn, de andere avond dan weer 'twee meisjes'. Zoals een oude jazzmuzikant. Glorieus, maar nooit moe!
Tickets

Raymond van het Groenewoud

Glorieuze Bevrijding

| Schouwburg Cc Strombeek
Podium 2019-2020 Podium Muziek
Raymond heeft ’t oud zot en trekt opnieuw op tournee. Zonder moraal en zonder vaste setlist. Gewoon songs spelen waarmee hij die ochtend is opgestaan. De ene avond zullen het meisjes zijn, de andere avond dan weer twee meisjes. Zoals een oude jazzmuzikant. Glorieus, maar nooit moe!
Tickets

Lezing-concert: Quatuor Danel & Virpi Räisänen (sopraan) & Pieter Bergé

Uitstap Leuven

| Cc Strombeek
Podium 2019-2020 Podium Klassiek Educatie Volwassenen
Het onovertroffen Quatuor Danel neemt je op sleeptouw in een concert dat leidt van Beethoven naar Schönberg en terug. Als geen ander slagen de Danels er telkens in om spelenderwijs te laten horen hoe vernieuwing voortkomt uit traditie. Verfijning en helderheid zijn daarbij hun sterkste troeven.
Tickets