Klassiek Podium Seizoen 2017-2018

In maart 2018 is het vijf jaar geleden dat componist, dirigent en inwoner van Grimbergen Vic Nees overleed. Hij wordt beschouwd als één van de belangrijkste koorcomponisten van de laatste 50 jaar. Koren binnen en buiten Europa zingen zijn muziek en vereeuwigen het op cd.

In dit concert staat het werk ‘Concerto per la beata Virgine’ voor gemengd koor en hobo van Vic Nees centraal. Daarrond plaatsen we werk van andere Vlaamse componisten, alsook van buitenlandse collegae met werk van Daan Manneke, Erika Budai, Ola Gjeilo en Ivo Antognini. U hoort de creatie van 'Tombeau à 5, Déploration sur la mort de Vic Nees' van Kurt Bikkembergs. En Rudi Tas schrijft nieuw werk voor dit concert. We vullen de muziek aan  met getuigenissen van mensen die enerzijds een grote bewondering hebben voor het werk en de mens Vic Nees, maar anderzijds ook beïnvloed zijn door zijn muziek en figuur als dirigent.

Met Vocaal Ensemble Musa Horti o.l.v. Peter Dejans, Kristien Ceuppens (hobo), Don-Paul Kahl (saxofoon)
Met dank aan Lea Nees
I.s.m. Cultuurfonds Noordrand en Gemeente Grimbergen

 

Gerelateerde events

Cantates J.S. Bach

BachPlus o.l.v. Bart Naessens

| Abdijkerk Grimbergen
Klassiek Podium Seizoen 2017-2018
BachPlus verenigt topmusici die een onontbeerlijke en waardevolle ervaring hebben opgebouwd inzake historische uitvoeringspraktijk. De musici en zangers willen zich bovenal laten verwonderen over het geniale, alles overstijgend oeuvre van Bach. Bart Naessens leidt alles in goede banen.
Tickets

50 jaar jubileum

Gregoriaans Abdijkoor Grimbergen & Co

| Abdijkerk Grimbergen
Klassiek Podium Seizoen 2017-2018
In 2018 bestaat het Gregoriaans Abdijkoor Grimbergen 50 jaar. Samen met het Internationaal Festival van Watou vieren ze deze verjaardag met een concert waarbij in Grimbergen maar liefst drie internationale Gregoriaanse koren worden uitgenodigd.
Tickets