Klassiek Podium Seizoen 2017-2018

In maart 2018 is het vijf jaar geleden dat componist, dirigent en inwoner van Grimbergen Vic Nees overleed. Hij wordt beschouwd als één van de belangrijkste koorcomponisten van de laatste 50 jaar. Koren binnen en buiten Europa zingen zijn muziek en vereeuwigen het op cd.

In dit concert staat het werk ‘Concerto per la beata Virgine’ voor gemengd koor en hobo en 'Singet dem Herrn ein neues Lied' van Vic Nees centraal. Daarrond plaatsen we werk van andere Vlaamse componisten, alsook van buitenlandse collegae met werk van Daan Manneke, Erika Budai, Ola Gjeilo en Ivo Antognini. U hoort de creatie van 'Tombeau à 5, Déploration sur la mort de Vic Nees' van Kurt Bikkembergs. En Rudi Tas schrijft nieuw werk voor dit concert. We vullen de muziek aan  met getuigenissen van mensen die enerzijds een grote bewondering hebben voor het werk en de mens Vic Nees, maar anderzijds ook beïnvloed zijn door zijn muziek en figuur als dirigent.

Met Vocaal Ensemble Musa Horti o.l.v. Peter Dejans, Kristien Ceuppens (hobo), Don-Paul Kahl (saxofoon)
Met dank aan Lea Nees
I.s.m. Cultuurfonds Noordrand en Gemeente Grimbergen

 

Gerelateerde events

20th Century Sax

CeDeL Saxofoonkwartet

| Oyenbrugmolen
Klassiek Podium Podium 2018-2019
Van de lichtvoetige ragtime dansen we ons een weg naar de zwoele tango. Van ons pittoreske Belgisch landschap reizen we naar de grootse Verenigde Staten van Amerika. Sta versteld van de veelzijdigheid van de saxofoon en laat je meeslepen in 20th Century Sax.
laatste plaatsen