Podium 2019-2020 Podium Klassiek


Met de benijdenswaardige reputatie van "grande musicienne" is Raphaella Smits Vlaanderens charmantste en betrouwbaarste exporteur van gitaar know-how.

Programma:

Maria M.Ponce - Suite en la menor
Henry Purcell - Suite no.2
Georg Philipp Telemann - Fantasie no.9
Johann Sebastian Bach - Partita Secunda BWV 1004, Chaconne

Op haar onnavolgbare wijze bespeelt ze achtsnarige gitaren en historische instrumenten. Meer dan drie decennia is ze een vaste waarde op de internationale concertpodia en muziekfestivals. Voor het recital in Grimbergen, dat volledig gewijd is aan de barokmuziek, brengt ze een John Gilbert gitaar (1980) mee. Alle werken, origineel geschreven voor viool, luit of klavecimbel, herwerkte ze voor deze achtsnarige gitaar. Hiervoor ging ze naar de essentie van de barokmuziek. Het leverde in 2018 ook een nieuwe cd op bij haar vast cd-label ‘Accent’.

Gerelateerde events

Arthur Daems (cello) & Anaïs Cassiers (piano)

Beethoven - Franck - Fauré

| Sacristie Abdijkerk Grimbergen
Podium 2019-2020 Podium Klassiek
Grimbergenaar Arthur Daems is wellicht bekend van ‘de Zes’ jonge talenten die met een frisse blik commentaar gaven tijdens de Koningin Elisabethwedstrijd in 2017. Zelf is Arthur een beloftevol cellist. In Grimbergen brengt hij de jonge talentvolle pianiste Anaïs Cassiers mee.
Tickets

TrioFenix & Aldo Baerten (fluit)

Joseph Haydn (CD-presentatie)

| Sacristie Abdijkerk Grimbergen
Podium 2019-2020 Podium Klassiek
Zes fluitkwartetten van Joseph Haydn, die behoren tot de 2e groep van “Divertimenti af Verschiedene Instrumente”, werden in 1999 opnieuw ontdekt. TrioFenix en Aldo Baerten namen in het voorjaar 2019 voor de eerste maal deze fluitkwartetten als geheel op in de sacristie van de abdijkerk Grimbergen.
Tickets