Theater Podium Seizoen 2016-2017

Een nieuwe creatie van Arne Sierens met 3 ondertussen heel bekende topspelers Titus De Voogdt (The Missing - BBC, WELP, Broer), Robrecht Vanden Thoren (Hasta La Vista, Terug naar Morgen), Tom Vermeir (Belgica) en live-muziek van Franse muzikant Jean-Yves Evrard (De Pijnders, Lacrima, Ensor,...).

Duizenden jaren na Babylon is het nog altijd één en al verwarring op de aarde, in onze hoofden en in ons leven. We gedragen ons deftig, houden ons voortdurend in en lopen braaf en netjes tussen de lijnen. Maar af en toe houden we het niet meer vol en barsten we uit. Zo is het ook in ons theater... Soms gaan we over tot algehele baldadigheid en balorigheid, uit wraak voor dit soms zinloze leven en de maatschappij die een veel te hoge druk op ons legt. Er is alleen zogenaamde redelijkheid. Plus al die perikelen thuis, de stille ruzies die ons opvreten. Waar is het wilde en het flamboyante? Laat ons dringend een voorstelling maken die ons van binnen en van buiten licht en lucht geeft.

 

tekst en regie: Arne Sierens
spel: Titus De Voogdt, Robrecht Vanden Thoren, Tom Vermeir
live-muziek:
Jean-Yves Evrard
scenografie: Guido Vrolix
kostuum: Ilse Vandenbussche
stage kostuum: Deborah Van Acker
fotografie: 
Kurt Van der Elst 

Gerelateerde events

Vuur

het nieuwstedelijk

| Regina Caelilyceum
Theater Podium Seizoen 2016-2017
23 januari 1974. Drieëntwintig jongens in de slaapzaal van het internaat Berkenbos laten het leven in een brand. Het hele land wordt in diepe rouw gedompeld. De tijd lijkt de wonden amper te helen. Hoe geef je acuut verlies een plaats? Sereen en beklijvend muziektheater over een vreselijke ramp.
Tickets

De Mensheid

LOD/Josse De Pauw

| Schouwburg Cc Strombeek
Theater Podium Seizoen 2017-2018
Geen beest is zo belasterd als de mens. Zo begint Arnon Grunbergs 'De Mensheid zij geprezen', een verdedigingsrede en tegelijkertijd een loflied op het schepsel dat maar al te vaak door het slijk is gehaald. Maar is het wel een loflied? Josse De Pauw zet de auteur zelf in de beklaagdenbank.