Ga verder naar de inhoud
Wooden Elephant
Podium Klassiek

Wooden Elephant (UK)

plays Kid A (Radiohead)

Data

do 16.02.23 | 20u30

Locatie

Abdijkerk Grimbergen
Kerkplein 1
1850 Grimbergen

Tickets

€20 Basisprijs
€19 65+
€10 -21/dagstudent
€17 Vriendenprijs
€5 Concertpas

Duur

1u05

Internationaal gevierd strijkkwintet met een adembenemend inventieve benadering van het legendarische 'Kid A' van Radiohead.

Het Wooden Elephant strijkkwintet, bestaande uit internationale topmusici, bewerkt op zeer originele en verrassende wijze popmuziek voor strijkkwintet. Op 16 februari zullen zij het tijdloze album 'Kid A' van de Engelse band Radiohead uitvoeren in de abdijkerk van Grimbergen.

Wooden Elephant werd in 2017 opgericht door violist Ian Anderson, die als lid van het London Contemporary Orchestra samenwerkte met Jonny Greenwood van Radiohead en ook meespeelde op 'A moon shaped pool' van dezelfde band.

De vijf musici komen uit vijf verschillende landen en leerden elkaar tijdens diverse festivals kennen. Met hun baanbrekende benadering van het strijkkwintet medium en het verbinden van twee zeer verschillende genres - elektronische pop muziek en klassieke kamermuziek - creëert het ensemble een fascinerende, spannende klankwereld vol verrassingen. Elke uitvoering van Wooden Elephant wordt een belevenis.

(Her)ontdek ‘Kid A’ in een bewerking voor strijkkwintet en extra ‘instrumentarium’ als wijnglazen, stemvorken en aluminiumfolie. Een hallucinerende trip die diepere lagen in de muziek van Radiohead blootlegt en de muziek naar een nog hoger niveau tilt. Een spectaculaire en betoverende concertbeleving.

Credits

Arrangementen & altviool Ian Anderson | Viool Aoife Nì Bhriain en Hulda Jónsdóttir | Cello & kazoo Stefan Hadjiev | Contrabas Nikolai Matthews

Ontdek meer

Ratas del Viejo Mundo
Podium Klassiek

Ratas del Viejo Mundo

Corps Secret / Demon

do 26.01.23
Abdijkerk Grimbergen
Info & tickets
La Speranza
Podium Klassiek

La Speranza

Lore Binon / Alon Sariel / Die Kölner Akademie

vr 3.03.23
Abdijkerk Grimbergen
Info & tickets
Arts Nouveaux
Podium Klassiek

Arts Nouveaux

Florestan Bataillie / Kurt Bertels / Desguin Strijkkwartet

do 23.03.23
Schouwburg Cc Strombeek
Info & tickets