Ga verder naar de inhoud
20210227 West Livestream 2
Podium Jazz

WEST o.l.v. Jan Van Moer

Live-stream jazzconcert

Data

Locatie

Schouwburg Cc Strombeek
Gemeenteplein 1
1853 Strombeek-Bever

Tickets

€0 Basisprijs

Extra

Deze livestream wordt gratis aangeboden door Cultuurfonds Noordrand.

Per e-mailadres reserveer je 1 ticket. Dit e-mailadres is nodig om te kunnen deelnemen aan de Zoom-sessie.

Na inschrijving zal je een e-mail ontvangen met een Zoom-link en praktische info.

In de band WEST wordt de muziek van jazzmuzikant Jan Van Moer aangevuld met elementen uit de blues, country en Gospel. Dit uniek cultuurevent wordt gratis aangeboden door Cultuurfonds Noordrand.

Jan Van Moer werd geboren in 1987 (Pitrufquén, Chili) en begon zijn muzikale opleiding op achtjarige leeftijd. Hij studeerde klassiek en jazz trompet aan de academie van Grimbergen en aan de kunsthumaniora van Brussel. Door zijn grote interesse in jazzmuziek besloot hij te gaan studeren aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel bij Gino Lattuca. Hij volgde verschillende masterclasses, zowel binnen- als buitenlandse, bij Bert Joris (BE), Avishai Cohen (ISR), Scott Colley (VS), Eddie Henderson (VS), Miguel Zennon (PRI), enz.

Jan was actief in verschillende projecten en kon optreden met geweldige muzikanten, bands en instituten zoals The Young Jazz Orchestra, NTGent, The British Broadcasting Corporation (BBC), Bravo Bigband, Jazz Station Bigband, Toots Thielemans, Bob Mintzer, Pierre Bertrand, Michel Herr….

Naast het musiceren geeft hij ook graag les. Zo heeft hij één van de grootste jazzklassen van Brussel en omstreken aan de Academie van Schaarbeek. Verder is hij ook wekelijks actief in de academie van Sint-Lambrechts-Woluwe.

WEST

Voor dit optreden treedt hij op met zijn band WEST, waarvan hij de artistiek leider is. De jazzmuziek van Jan Van Moer wordt in deze band gelardeerd met elementen uit blues, country en Gospel. De composities zijn melodisch gedreven en de stemming is relatief bescheiden en traag. Een reis naar West-Canada gaf de inspiratie en motivatie om deze band op te richten.

Credits

Bugel & composities Jan Van Moer | Tenorsax Jeroen Capens | Elektrische gitaar Kobe Dupont | Piano Koen Geudens | Elektrische bas Guylain Domas | Drums Wim Eggermont

20210227 West Livestream 1

Ruggensteun voor lokale muzikanten

Een van de doelstellingen van het Cultuurfonds is ruggensteun bieden aan muzikanten / muziekgroepen uit de regio door hen de gelegenheid te bieden op te treden, al dan niet met een eigen nieuwe creatie. De cultuursector, en dus ook de werking van ons Cultuurfonds, is sinds begin 2020 noodgedwongen ‘on hold’ komen te staan. Geen evenementen, geen publiek, geen gelegenheden om elkaar te ontmoeten.

We willen evenwel niet bij de pakken blijven zitten en bieden u nog dit voorjaar een speciaal en uniek cultuurevenement aan: een live muziekoptreden zonder publiek. Voor dit concert koos het Cultuurfonds voor de muziekgroep WEST, met roots in Humbeek/Grimbergen.

Wie of wat is het Cultuurfonds Noordrand?

Het Cultuurfonds Noordrand vzw groepeert al meer dan drie decennia een aantal bedrijven en zelfstandigen uit de regio die samen investeren in cultuur in Grimbergen en hiermee de ideale gelegenheid creëren om hun relaties iets unieks aan te bieden.

De vereniging heeft tot doel, met uitsluiting van enig winstoogmerk, het participeren aan en bevorderen van socio-culturele activiteiten. Onder organisatie van culturele manifestaties vallen zowel de eigen producties als de participatie aan andere producties, in samenwerking met nationale, gewestelijke of lokale projecten.

Het Cultuurfonds Noordrand vzw wordt gespijsd door de bijdragen van de participerende sponsors. De middelen worden aangewend ter bekostiging van te organiseren culturele manifestaties van hoog niveau in de Abdijkerk van Grimbergen, in Cultuurcentrum Strombeek of in gelijk welk ander voor de doelstelling geschikte plaats binnen het gebied Noordrand.

Aan deze manifestaties wordt voorts de organisatie gekoppeld van een ontmoetingsfunctie ten behoeve van de sponsors en hun genodigden.
Het Cultuurfonds organiseert jaarlijks minstens 3 activiteiten. In het voor- en het najaar wordt een culturele activiteit aangeboden die gevolgd wordt door een receptie met netwerkmoment. Het Cultuurfonds Noordrand organiseert ook jaarlijks een Cultuurdiner waar mits een creatie-opdracht een podium wordt geboden aan jong plaatselijk aanstormend muzikaal talent.

Ontdek meer

20210521 jenstar noahmelis overview
Podium Muziek

DJ-set: Jenstar / Noah Melis

vr 21.05.21
Terras Cc Strombeek
Info & tickets
20210528 brettsummers djaldolino overview
Podium Muziek

DJ-set: Brett Summers / dj Aldolino (Aldo Struyf)

vr 28.05.21
Terras Cc Strombeek
Info & tickets
Princess4president 1920x1024 hero
Podium Digitaal

princess4president

zo 30.05.21
Online
Info & tickets