Ga verder naar de inhoud
Weg van Water 2 scaled
Podium Lezing

Weg van water

Lezing

Data

ma 12.12.22 | 20u
reserveren

Locatie

Schouwburg Cc Strombeek
Gemeenteplein 1
1853 Strombeek-Bever

Extra

Gratis, maar reservatie is noodzakelijk en kan via bovenstaande link.

Het verhaal van België (z)onder water.

Ga naar je keuken en draai je kraan open en weer toe. Het water dat je net zag was twee seconden van jou voordat het weer wegstroomde. Twee seconden. Maar wat weet je over dat water? Waar komt het vandaan en waar gaat het naartoe? En hoe lang zal het nog uit de kraan blijven stromen?

In Weg van water gaan Toon Verlinden en Marjolein Vanoppen op reis door België om die vragen te beantwoorden. We gaan op pad met duikers die in riolen zwemmen en met landbouwers die de laatste druppels water uit mest persen. We reizen naar Mars, graven een zandkasteel in Oostende en gaan eten in Kuurne. En we ontdekken hoe het steeds extremere klimaat ons watersysteem bont en blauw slaat.

Anderhalf uur lang duiken we onder in de Belgische waterwereld. Hoe gaan we in ons land om met de droogte? Waar komt ons water vandaan en hoe lang zal het nog uit de kraan blijven stromen? Moeten we ons zorgen maken?

Auteurs Toon Verlinden (wetenschapsjournalist) en Marjolein Vanoppen (Bio-ingenieur UGent) beloven: je kijkt nooit meer op dezelfde manier naar dat glas water.

Organisatie: Open Milieuraad Grimbergen

Weg van Water 1 scaled

Ontdek meer

De zaak Shell
Podium Theater

De zaak Shell

De Nwe Tijd

wo 26.10.22
Schouwburg Cc Strombeek
Info & tickets
Onze natuur, de film
Film Documentaire / Familie

Onze natuur, de film

vr 6.01.23
Schouwburg Cc Strombeek
Info & tickets