Ga verder naar de inhoud
Voorjaarsontwaken Seiz beeld c Lieselot Siddiki
Podium Theater

Voorjaarsontwaken

WOLF WOLF

Data

vr 16.09.22 | 20u30

Locatie

Westrand Dilbeek
Kamerijklaan 46
1700 Dilbeek

Tickets

€15 Basisprijs
€14 65+
€10 -21/dagstudent
€12 Vriendenprijs
€13 Abo extra Westrand

Een emotionele coming of age over de complexiteit van seksualiteit en de stap naar volwassenheid binnen een zwijgende maatschappij.

‘Voorjaarsontwaken’ speelt zich af binnen het schemergebied van kind naar volwassene. Negen scholieren vinden elkaar buiten de lessen, op het schoolplein en op het podium. Binnen de muren van het ‘schooltoneel’ steken fictie en realiteit elkaar aan en ‘repeteren’ de scholieren voor het leven. Al struikelend zoeken ze naar hun plek in deze maatschappij. Ze ontdekken de wereld, elkaar, zichzelf en de daarbij horende driften en perikelen. Een lichaam dat hen overwoekert en sneller groeit dan hun hoofd kan bijhouden. Seksualiteit, die zowel grensverleggend als verwarrend en kwetsend kan zijn. Zeker wanneer keuzes over je eigen lichaam door anderen bepaald worden.

WOLF WOLF waagt zich na ‘Who’s afraid of Virginia Woolf?’ (2019) opnieuw aan een repertoirestuk en gaat daarmee een gevecht aan met de geschiedenis; zowel in tekst als in muziek en vormgeving. Ze vertrekken vanuit ‘Voorjaarsontwaken’, origineel geschreven door Frank Wedekind in 1891. Voor deze zogeheten ‘kindertragedie’ werken ze samen met acteurs Soraya van Welsenis en Matthias Van de brul, klassieke muzikante en actrice Valentina Tóth en hedendaags muzikant Gilles Vandecaveye-Pinoy.

And they all lived happily ever after
And they all lived happily
And they all lived
And they all
Grew up

(Labrinth, Euphoria)

Credits

WOLF WOLF Imke Mol, Mitch Van Landeghem, Flor Van Severen, Naomi van der Horst, Gilles Pollak i.s.m. Soraya van Welsenis, Matthias Van de brul, Valentina Tóth en Gilles Vandecaveye-Pinoy | Tekst naar ‘Voorjaarsontwaken’ van Frank Wedekind | Muziek Gilles Vandecaveye-Pinoy en Valentina Tóth | Vormgeving Shervin Sheikh Rezaei en Gilles Pollak | Kostuum Lieselot Siddiki | Productie Eva Bracke | Spelcoach Esther de Koning | Eindregie Renée Goethijn

Met dank aan de figuranten, Vooruit, Compagnie Cecilia, Zuidpool, En Avant Festival, De Grote Post, de Vlaamse Overheid, Sabam, Carine van Bruggen, Henk Vandecaveye

Pers

'WolfWolf maakt van 131 jaar oude voorstelling lentefris theater.' ★★★★ - De Standaard

Interview

De collega's van Westrand spraken met de jonge makers.

Ontdek meer

Rigoletto
Podium Theater / Klassiek

Rigoletto

deschonecompanie

vr 23.09.22
Schouwburg Cc Strombeek
Info & tickets
Egmont
Podium Theater / Klassiek

Egmont

I Solisti / Het Banket

wo 5.10.22
Westrand Dilbeek
Info & tickets
Man in de mist
Podium Theater

Man in de mist

Het nieuwstedelijk

do 13.10.22
Schouwburg Cc Strombeek
Info & tickets