Ga verder naar de inhoud
20211021 Veder
Podium Jazz

VEDER en TIDE

Aspen Edities label night

Data

do 21.10.21 | 20u30
tickets

Locatie

Schouwburg Cc Strombeek
Gemeenteplein 1
1853 Strombeek-Bever

Tickets

€16 Basisprijs
€15 65+
€13 -21/dagstudent
€13 Vriendenprijs

Een duik in de wondere wereld van Aspen Edities, een label dat verrassende muziek laat horen uit de zone tussen improvisatie, folk en eigentijdse klanken.

Aspen Edities is een klein, onafhankelijk platenhuis dat zich op de kaart gezet heeft met prachtig vormgegeven releases. De muziek beweegt tussen jazz en improvisatie, hedendaagse klassiek, pop- of folkinvloeden, en elektronica. Deze label night combineert het kwartet VEDER met een andere constellatie uit de Aspen-wereld, TIDE. Betoverend, volstrekt uniek – en te ervaren in de schouwburg van Cc Strombeek.

VEDER

20211021 Veder 2 hans van der linden

Hoe dynamisch en veelzijdig euphonium­speler Niels Van Heertum zich ook ontwik­kelt als muzikant, in zijn persoon­lijke projecten zoekt hij rust en eenvoud op. Dat blijkt ook bij Veder, zijn akoesti­sche kwartet. Veder brengt subtiel gelaagde composi­ties die door het viertal vrank en vrij worden gebracht. Andere stukken worden op het moment zelf gecompo­neerd, maar klinken even helder en hecht. Het lijkt vaak alsof inspiratie gezocht wordt bij de natuur: de muziek vloeit en stroomt, heeft een markante openheid die weldadig aanvoelt en toch voor de nodige prikkels zorgt. Het is muziek om geduldig op je te laten inwerken, geen instant sugar rush. Dit najaar verschijnt het tweede album van Veder bij Aspen Edities.

Ruben Machtelinckx – gitaar & banjo | Niels van Heertum – euphonium | Joachim Badenhorst – sax, klarinet | Eivind Lønning – trompet

TIDE

20211021 Tide 2 Nanna Dís

TIDE is het duet tussen de IJslandse choreografe en danseres Bára Sigfúsdóttir en de Noorse componist en trompetist Eivind Lønning. Twee bewegende lichamen op een podium die tot elkaar worden aangetrokken en weer afstand nemen. Haar lichaam ontleedt zichzelf en de lege omgeving. Zijn instrument is al even naarstig in het produceren van onverwachte klanken, zonder weliswaar een beroep te doen op effecten en attributen. De klanken rollen van lippen naar koper naar lucht. In de microwereld die Sigfúsdóttir en Lønning creëren bestaat een onrust die als bijzonder rustgevend wordt ervaren.

Bára Sigfúsdóttir - dans | Eivind Lønning - trompet

Ontdek meer

BLINDMAN [sax]
Podium Klassiek

BLINDMAN [sax]

Stylus Fantasticus

vr 5.11.21
Abdijkerk Grimbergen
Info & tickets
Anja Lechner & François Couturier
Podium Klassiek

Anja Lechner & François Couturier

Lontano

do 18.11.21
Abdijkerk Grimbergen
Info & tickets
Ghost Writer and the Broken Hand Break
Podium Dans / Theater

Ghost Writer and the Broken Hand Break

Miet Warlop

vr 25.11.22
Schouwburg Cc Strombeek
Info & tickets