Ga verder naar de inhoud
VACUUM1 Wim Piqueur
Podium Dans / Muziek

VACUUM

Poltrock & de Roover

Data

wo 12.10.22 | 20u30

Locatie

Schouwburg Cc Strombeek
Gemeenteplein 1
1853 Strombeek-Bever

Tickets

€16 Basisprijs
€15 65+
€10 -21/dagstudent
€13 Vriendenprijs
€14 Abo extra Westrand

Extra

Deze voorstelling wordt op vraag van het gezelschap geannuleerd. Tickethouders worden gecontacteerd voor terugbetaling.

Een unieke geluidschoreografie, dans, video en de quadrophonic muziek, live gebracht, dompelen je onder in een niet te missen meeslepende totaalervaring.

Vanuit een wederzijdse fascinatie trokken David Poltrock (Poltrock, De Mens,…) en Adriaan de Roover (Oaktree) de studio in om er het toeval zijn gang te laten gaan. Het resultaat: een intrigerende soundtrack vol broeierige instrumentale ambient waarbinnen alle besef van ruimtelijkheid en focus verloren gaat.

Met VACUUM slaan de twee componisten de handen in elkaar voor een multidisciplinaire voorstelling die verder gaat dan een klassieke concertervaring. In een regie van Aïda Gabriels (van wie dit seizoen ook The Wild Stage in Cc Strombeek te zien is) gaan de elektro-akoestische klanklandschappen van Poltrock en De Roover in dialoog met dans, licht en video. Poltrock en de Roover ontwikkelen zo een geluidschoreografie die de toeschouwer een uur lang in een spanningsveld laat vertoeven dat voortdurend evolueert. De klanken bewegen zich van de meest intieme, bijna claustrofobische texturen naar monumentale en ongenaakbare geluidsmuren.

Er wordt geen eenduidig narratief gebracht. Wel vormen deze interdisciplinaire impulsen een aanzet voor het publiek om de verbeelding de vrije loop te laten. Een lichaam beweegt op een landschap van geluid, licht en video. De danser voert een fysiek strijdspel dat zowel brute krachten, oerinstincten en menselijke fragiliteit ten berde brengt.

Het resultaat is een zintuiglijk spanningsveld waar het besef van ruimtelijkheid en focus verloren gaat. Een universum zonder ijkpunt, een ‘vacuüm’ waar je ingezogen wordt.

Credtis

Muziek Poltrock & De Roover | Regie Aïda Gabriëls | Dans Pieter Desmet | Video Wim Piqueur | Licht Jan Van Lindt | Geluid Yoran Cambier

VACUUM3 Agathe Danon

Ontdek meer

The Wild Stage
Podium Dans / Muziek

The Wild Stage

oester

za 11.03.23
Schouwburg Cc Strombeek
Info & tickets
Ghost Writer and the Broken Hand Break
Podium Dans / Theater

Ghost Writer and the Broken Hand Break

Miet Warlop

vr 25.11.22
Schouwburg Cc Strombeek
Info & tickets
One Song: Histoire(s) du Théâtre IV
Podium Dans / Theater

One Song: Histoire(s) du Théâtre IV

NTGent / Miet Warlop

za 26.11.22
Schouwburg Cc Strombeek
wachtlijst