Ga verder naar de inhoud
Swing Ronaldo klein
Podium Theater / Circus / Zomer

Swing

Circus Ronaldo

Data

wo 28.08.24 | 20u
tickets
do 29.08.24 | 20u
tickets
vr 30.08.24 | 20u
tickets

Locatie

Cc Strombeek
Gemeenteplein 1
1853 Strombeek-Bever

Tickets

€20 Basisprijs
€19 65+
€10 -21/dagstudent
€17 Vriendenprijs
€4 UiTPAS Kansentarief

Extra

In tent op Gemeenteplein
Voor iedereen vanaf 12 jaar

Bijzonder bezoek op Strombeach dit jaar. Naast het strand verschijnt de prachtige tent van Circus Ronaldo.

SWING circusronaldo 11

Circus Ronaldo opent met de voorstelling Swing een nieuw hoofdstuk in een lange geschiedenis van spektakelmakerij. Nanosh Ronaldo behoort tot de zevende generatie en al van kindsbeen af is hij ondergedompeld en opgegroeid in het circusleven. In al die jaren heeft hij Circus Ronaldo zien evolueren van het circus van zijn grootouders tot de eigenzinnige Commedia dell'Arte voorstellingen van vandaag. Samen met 5 jonge circusartiesten en met zijn vader Danny Ronaldo als coach, bundelde hij zijn ervaringen en indrukken en creëerde hij de sfeer van circus en variété uit de eerste helft van de 20ste eeuw.

Swing is een voorstelling voor een breed publiek van alle leeftijden en met het stevige DNA van de bijzondere Ronaldo-traditie. Tony Decap, de intussen wereldwijd bekende orgelontwerper, construeerde speciaal voor deze voorstelling een groot mechanisch Decaporgel in de oude circus- en variétéstijl van de jaren '40.

SWING grouppicture 3

Met Swing maakt Circus Ronaldo de scene vrij voor een nieuwe generatie. Een resem jonge artiesten trekt alle registers open op maat van de onvervalste swingmuziek uit de jaren veertig. Groots spektakel en kleine knipogen, swingende tonen en een vleugje verleiding.

De aanstekelijke speelsheid, de heerlijke dynamiek en de blije opgewektheid van Circus Ronaldo's jonge garde laat je verliefd worden op circus zoals je het al lang niet meer zag. Het vijftal van Swing charmeert niet allen met hun humor en fratsen, maar ze laten je ook genieten van hun ongekunstelde authenticiteit.

Spel Nanosh Ronaldo, Corneel Didier, Laure Osselin, Kimi Hartmann, Laura Gekiere | Techniek Nanosh Ronaldo & Arjan Hendrickx | Coaching Danny Ronaldo & Jo De Rijck | Productie Annelies Mylemans | Muziekontwerp Tony Decap | Muziekarrangementen Floris De Smet | Kostuums Dotje Demuynck | Met de steun van De Vlaamse gemeenschap en het Circuscentrum

Pers

“Swing is een ouderwetse, warmbloedige circusavond zoals je ze nog zelden ziet, badend in een retrosfeertje en met een grote bigband – of toch een automatische installatie van de orgelfamilie Decap.” – De Standaard

"Hier is Nanosh Ronaldo, de zevende generatie van Circus Ronaldo. Met hem swingt het!" – Le Soir

swing Ronaldo festival 10 2021 257
swing Ronaldo festival 10 2021 300

Ontdek meer

ALABAMA
Podium Theater / Herfst

ALABAMA

Fien Leysen/BERLIN

wo 25.09.24
Schouwburg Cc Strombeek
Info & tickets
Ensor est un fou/Ensor is zot
Podium Theater / Muziek / Herfst

Ensor est un fou/Ensor is zot

Dries Vanhegen & Serge Feys

do 31.10.24
Schouwburg Cc Strombeek
Info & tickets
Beyond the Edge (12+)
Podium Dans / Familie / Circus / Winter

Beyond the Edge (12+)

fABULEUS, HET LAB & 6 Limburgse Cultuurcentra / Piet Van Dycke

vr 7.02.25
Schouwburg Cc Strombeek
Info & tickets