Ga verder naar de inhoud
Bram Stadhouders Box Wannes Cré 1
Podium Klassiek / Jazz

Suite X

Bram Stadhouder & Baroque Orchestration X

Data

wo 22.03.23 | 20u30

Locatie

Sacristie Abdijkerk Grimbergen
Kerkplein 1
1850 Grimbergen

Tickets

€15 Basisprijs
€14 65+
€10 -21/dagstudent
€12 Vriendenprijs
€5 Concertpas

Duur

60'

Bram Stadhouders’ Suite X is een collectie van acht originele barokmuziektracks voor onze tijd. Het resultaat van een jamsessie van Stadhouders met Nils Frahm, Arve Henriksen en een gereïncarneerde J.S. Bach? Nee, het zijn de out-of-the-box-denkers van Baroque Orchestration X met wie hij dit onorthodoxe verbond is aangegaan. B.O.X is een Vlaams barokensemble dat hoofdzakelijk samenwerkt met acts uit de indiepop scene, zoals recentelijk met Dez Mona, Efterklang of Spinvis. Een gedroomd pact dus voor het samensmelten van verschillende muziekwerelden.

Met Suite X brengt Stadhouders een eerbetoon aan de weldadige barokklank, die hij op even logische als verrassende wijze met de sound van elektrische gitaar en live electronics weet te mengen. De ene keer als klanklandschap, dan in een pakkende groove en niet in de laatste plaats, met lyrische melodieën die zich meteen in het hoofd nestelen.

Een meesterproef waarin heden, verleden, elektronisch, akoestisch en de kunst van het improviseren uit de rijke barok- en jazztradities samenvloeien.

Credits

Bram Stadhouders, compositie en gitaar | Onno Govaert, slagwerk
B.O.X: Pieter Theuns, theorbe | Lambert Colson, zink | Jon Birdsong, zink en trompet | Bart Vroomen, trombone (sackbut) | Nathan Wouters, contrabas | Raphaël Collignon, klavecimbel en orgel

Ontdek meer

Profound Observer & Bert Joris
Podium Jazz

Profound Observer & Bert Joris

JazzLab

vr 31.03.23
GC de Muze van Meise
Info & tickets
Lennart Heyndels Quartet
Podium Klassiek / Jazz

Lennart Heyndels Quartet

Codex au Soleil

vr 28.04.23
Sacristie Abdijkerk Grimbergen
Info & tickets