Ga verder naar de inhoud
sneakpeek Shadow Game
Podium Theater / Digitaal

SneakPeek: Shadow Game

SKaGeN

Data

wo 16.11
tickets
wo 23.11
tickets
wo 30.11
tickets

Locatie

Online

Tickets

€12,50 Basis
€6,99 -26

Duur

2 weken

Extra

Je volgt de voorstelling in eenvoudig Engels via je smartphone. Om te kunnen volgen moet je de SneakPeek app downloaden. Heb je de WatchApp app nog op je telefoon, dan volstaat een simpele update.

De datum waarvoor je een ticket koopt is het startmoment. Van dan af volg je de gebeurtenissen twee weken lang.

Per bestelling is er een vaste transactiekost van €0,39 bovenop de ticketprijs.

De allereerste realtime documentaire waarbij je de messenger-conversatie kan volgen tussen een Nederlandse documentairemaakster en de piepjonge kerel SK (Sajid Khan) die vanuit Afghanistan zijn weg naar Europa zoekt.

Na het succes van de ‘WatchApp’-voorstellingen Emmi & Leo, Thomize en IMKE. komt SKaGeN opnieuw vernieuwend uit de hoek.

‘SneakPeek’ is de nieuwe naam voor ‘WatchApp’. Voor Shadow Game ging SKaGeN aan de slag met de duizenden berichten, video’s en geluidsfragmenten die de Nederlandse documentairemaaksters Eefje Blankevoort, Els van Driel en SK naar elkaar stuurden in de periode tussen 2020 en 2022. SKaGeN levert hiermee een unieke inkijk in het leven van een minderjarige jongen die op zijn eentje de Balkanroute tracht te overleven.

sneakpeek shadow game titel

In deel één ontmoeten we SK in een opvangkamp in Bosnië-Herzegovina. Al ruim een jaar onderneemt hij verwoede pogingen ('games' in het jargon van mensen op de vlucht) om de grens met Kroatië en dus de EU over te steken. We volgen SK op zijn route langs de bossen, dorpen, treinsporen en rivieren die hem via Kroatië naar Italië moeten brengen. Het wordt een weg vol ontbering en teleurstelling, maar ook warmte en groeiend engagement: de jonge SK documenteert minutieus wat hij ziet en meemaakt. Hij wil met de wereld delen wat er aan de Europese grenzen gebeurt.

Shadow Game, geschreven in eenvoudig Engels, biedt op een beklijvende manier inzicht in de realiteit van jongeren op de vlucht. Wat gebeurt er werkelijk aan onze Europese grenzen? Hoe voelt het voor iemand die hoopt in Europa een nieuw leven te starten, vrij van terreur?

Scenario: Korneel Hamers & SKaGeNteam | SneakPeek concept: Mathijs F Scheepers | Dramaturgie: Elisa Demarré | Coaching: Valentijn Dhaenens | Tekst-, audio- & beeldmateriaal: Sajid Khan, Eefje Blankevoort en Els van Driel | Vormgeving: Lidia Nagibina | Productie-assistentie & back end: Suzanne De Clercq | Zakelijke leiding & coördinatie: Korneel Hamers | In samenwerking met: Prospektor, De Studio en Milton | Coproductie: SKaGeN, SneakPeek, PerPodium en Prospektor | Met de steun van: De Vlaamse Gemeenschap en Taxshelter

-26?

Ben je jonger dan -26, reserveer dan extra voordelig je ticket via onderstaande link

Pers

Het publiek leest, kijkt, luistert ruim twee weken mee.

Ontdek meer

De zaak Shell
Podium Theater

De zaak Shell

De Nwe Tijd

wo 26.10.22
Schouwburg Cc Strombeek
Info & tickets
Analoog
Podium Theater

Analoog

DE HOE

do 3.11.22
Schouwburg Cc Strombeek
Info & tickets
Apenverdriet
Podium Theater

Apenverdriet

Tania Van der Sanden & Lien Thys

wo 9.11.22
Westrand Dilbeek
Info & tickets