Ga verder naar de inhoud
Screws Alexander Vantournhout hero
Podium Dans

Alexander Vantournhout

Screws

Data

wo 23.06.21 | 19u
tickets
wo 23.06.21 | 21u
tickets

Locatie

ASIAT-site
Mechelsesteenweg 255
1800 Vilvoorde

Tickets

€12 Basisprijs
€12 65+
€12 -21/dagstudent
€12 Vriendenprijs

Extra

Deze voorstelling is verplaatst van 29/04/21 naar 23/06/21. Mensen op de wachtlijst worden gecontacteerd.

Openingsuren

Samen met vijf dansers-acrobaten gidst Alexander Vantournhout je langs een parcours van microperformances en zet de verhouding tussen lichaam en object op zijn kop. 'Screws' is een locatievoorstelling waarbij de dansers de regels van de fysica tarten!

Vantournhout exploreert op een bedrieglijk eenvoudige, poëtische manier hoe lichamen op elkaar en op de dingen inhaken. Dat fascineert altijd.

Pieter T’Jonck, pzazz.be

Tijdens Screws gaan 6 performers op onderzoek. Welke invloed heeft een bowlingbal op de bewegingen van een performer? Hoe te balanceren tijdens een duet op ijssporen? Het publiek smult van vijf tot tien van die microperformances, waarbij de relatie tussen object en lichaam ter discussie komt, en wandelt van de ene performance naar de andere. Voor de gelegenheid verlaten we Grimbergs grondgebied en neemt Screws je mee op een parcours langs de Asiat-site in Vilvoorde.


"Screws is een voltreffer van Alexander Vantournhout. Om het vakmanschap dat er onmiskenbaar vanuit gaat en het artistiek vernuft daarbovenop. Maar ook gewoon om het bijna kinderlijke plezier dat je er als kijker bij ervaart. Een voorstelling met de precisie van choreografie en de suspens van circus. Dans, maar dan zonder het plechtig esthetische ervan. Acrobatie, maar dan zonder spectaculaire krachtpatserij." -
uit het juryrapport van Het Theaterfestival 2020.


Alexander Vantournhout combineerde zijn studies aan P.A.R.T.S. met die aan de Brusselse circusschool ESAC. Hierdoor balanceert zijn werk tussen artistieke reflectie en fysieke perfectie, een cross-over tussen circus en dans.

Credits

choreografie / circografie Alexander Vantournhout | creatie & performance Petra Steindl, Josse De Broeck, Felix Zech, Hendrik van Maele, Emmi Väisänen, Alexander Vantournhout / Axel Guérin | dramaturgie Sébastien Hendrickx | choreografische hulp Anneleen Keppens, Martin Kilvady | kostuums Anne-Catherine Kunz | lichtontwerp Tim Oelbrandt | techniek ontwerp Bert Van Dijck, Rinus Samyn, Tom Reynaerts, Tom Daniels | constructeur Willy Cauwelier | coproducties Vooruit (Gent), MA (Montbeliard), PERPLX (Marke), Circa (Auch) | met de steun van Vlaamse overheid | productie NOT STANDING vzw

© Bart Grietens
© Bart Grietens
© Bart Grietens
© Bart Grietens

Pers

Charlotte De Somville, Etcetera - Een ode aan fysieke intelligentie

Pieter T'Jonck, pzazz - Fascinerende mechaniekjes

Filip Tielens, De Standaard - Bowlen met planeten

Ontdek meer

20210604 Comedy Parade overview
Podium Humor

Wim Helsen, Thomas Smith, Jade Mintjens & MC Seppe Toremans

Comedy Parade

wo 16.06.21
Terras Cc Strombeek
Info & tickets
20210618 vroegerwasdetoekomstbeter overview
Podium Theater

Vroeger was de toekomst beter

LAZARUS en Günther Lesage

vr 18.06.21
Schouwburg Cc Strombeek
Info & tickets
20210625 maanpaard overview image
Podium Muziek

Meet Viva1853 / Concert Maanpaard

vr 25.06.21
Terras Cc Strombeek
Info & tickets