Ga verder naar de inhoud
20210903 Roland hero
Podium Muziek

Roland

Data

vr 3.09.21 | 20u
tickets

Locatie

Terras Cc Strombeek
Gemeenteplein 1
1853 Strombeek-Bever

Tickets

€20 Basisprijs
€19 65+
€16 -21/dagstudent
€16 Vriendenprijs
€16 Buurtprijs

Extra

Dit concert is verplaatst van 21/04/21 naar 03/09/21. Tickethouders worden op de hoogte gebracht.

Wij spelen op KOER1853.

Inmiddels 75, met diepe wortels in blues en folk, is Roland iedere muziekstijl meester. Een levende legende, hét archetype van een uitstervend ras. Ook na meer dan 50 jaar staat hij nog vol energie op het podium, steeds geflankeerd door de beste muzikanten.

In de volksmond is Roland de sympathieke, bebaarde bluesmuzikant die nooit op tijd komt en een nomadenbestaan leidt. Veel daarvan is waar, maar het is beter geworden: met ouder te worden en door zijn dochter Emma, met wie hij vandaag ook al eens op de planken durft staan.

Optreden op het legendarische Jazz Bilzen, op wereldtournee met Rory Gallagher, meer platen dan je op twee handen kan tellen… Roland is een voorbeeld voor velen. Hij is tevens de ontdekker van velen zoals Pieter Jan De Smet, Steven De Bruyn, en daarenboven ook nog de ideale sidekick van velen, vraag maar aan Jean Blaute, Wannes Van De Velde of Arno (Charles et les Lulus).

Inmiddels 75, met diepe wortels in blues en folk, is Roland iedere muziekstijl meester, gaande van jazz naar ethno tot psychedelic. Een levende legende, een archetype van een uitstervend ras: de ‘Sound Magician’. Zelf deelt hij zijn oeuvre in als ‘Ethno-Pop-Folk’, want “dat is de definitie die ik zelf leuk vind”, giechelt hij vrolijk.

Hij draait al meer dan 50 jaar mee en doet dat nog steeds met brio. Met dank aan zijn indrukwekkende adresboek. Na jaren van intensieve samenwerkingen met diverse artiesten, brengt Roland steevast klasse muzikanten mee op de bühne. Maar hij is wel eigenzinnig genoeg om daarbij niet te snel in zijn kaarten te laten kijken…

Ontdek meer

20210723 Elders KWB overview
Podium Muziek

Kids With Buns + Elders

vr 23.07.21
Terras Cc Strombeek
Info & tickets
20210611 Astrid Stockman overview
Podium Muziek

Astrid Stockman

vr 11.06.21
Terras Cc Strombeek
Info & tickets