Ga verder naar de inhoud
Raymond vh G WEB
Podium Muziek

Raymond van het Groenewoud (première)

Op algemene aanvraag

Data

do 15.09.22 | 20u30

Locatie

Schouwburg Cc Strombeek
Gemeenteplein 1
1853 Strombeek-Bever

Tickets

€26 Basisprijs
€25 65+
€23 -21/dagstudent
€23 Vriendenprijs

Duur

100' (met pauze)

Tijdloos rockend, ontroerend, frivool, vurig en puur, én op algemene aanvraag.

Toen Raymond op de Gentse feesten 2015 na 6 uur spelen en 3 toegiften toch moest terugkeren van het publiek, restte hem niets anders dan een 3 akkoorden rif in te zetten en wat zinnen te prevelen: hier zijn we weer, weer nog een keer, voor jullie nog een keer…en als refrein: Op algemene aanvraag, algemene aanvraag…

Nu 7 jaar later is het nummer afgewerkt en komt het uit als single. En het is ook de titel van de nieuwe theatertour: Op algemene aanvraag. Voor het publiek put hij uit zijn oeuvre van 500 liedjes, desnoods mét toegift. Want wederom in de maat der seizoenen en zoals de nieuwe patatjes is er telkens weer een nieuwe Raymond! Onze onverslijtbare volksheld, die ook als prille zeventiger naar de roodfluwelen gloed van de spots en zijn trouwe publiek gezogen wordt.

Zijn eeuwig brandend heilig vuur en muzikantenbloed blijft immers kruipen waar het niet gaan kan om de mensen te verblijden met een portie nieuw werk en een karrenvracht klassiekers.

Samen met zijn straffe kompanen staat hij wederom paraat om de onweerstaanbare lokroep van de podia te eren met zijn talloze evergreens die al lang gebeiteld staan in ons collectief geheugen en het Nederlandstalige muziekpatrimonium, met gegarandeerd ook enkele nagelnieuwe surprises. Altijd weer leverfris, en gebracht met zoveel branie, dat je nooit genoeg krijgt van deze onverslijtbare klasbak.

Credits

Zang, gitaar, keyboard Raymond van het Groenewoud | Drums Cesar Janssens | Bas Wouter Berlaen | Keyboards, percussie Bram Weijters | Gitaar, zang Rik Aerts

Ontdek meer

Yevgueni (première)
Podium Muziek

Yevgueni (première)

Theatertour Straks is ook goed

za 8.10.22
Schouwburg Cc Strombeek
Info & tickets
Willem Vermandere
Podium Muziek

Willem Vermandere

Op naar de honderd

do 27.10.22
Schouwburg Cc Strombeek
Info & tickets
Flip Kowlier
Podium Muziek

Flip Kowlier

+ support: Johannes Is Zijn Naam

za 14.01.23
Schouwburg Cc Strombeek
Info & tickets