Ga verder naar de inhoud
Otto kintet pico hero
Podium Jazz

Otto Kintet

Data

do 16.06.22 | 20u30

Locatie

Schouwburg Cc Strombeek
Gemeenteplein 1
1853 Strombeek-Bever

Extra

Reserveer je ticket & pay what you can.

Opname live EP

Boysbandpic Otto Kintet

Verbondenheid staat centraal in de muziek van de Brusselse jazzband Otto Kintet. Het vijftal wil mensen beroeren, live én op plaat, met een boodschap van samenhorigheid. De groove based muziek van het gezelschap heeft een geheel eigen signatuur met veel aandacht voor gelaagdheid, ongewone maatsoorten en intrigerende akkoordenprogressies.

De drijvende kracht achter dit project, Otto Kint, componeert altijd vanuit de buik; en laat zich omringen door vier uitstekende muzikanten, elk met een eigen stem. Zoals het Wayne Shorter Quartet schrijven de vijf samen een verhaal waarbij het geheel groter is dan de som van de delen. De uiteenlopende persoonlijkheden van de groepsleden klinken door in de muziek en esthetiek primeert. Uitgewerkte composities à la Maria Schneider of Charles Mingus leggen de basis. Toch zijn de meer popgerichte muziek van The Cinematic Orchestra en strak samenspel van Aldous Harding nooit veraf. Otto Kintet wil samen mooie muziek maken, vergelijkbaar met ‘Song-Song’ van Brad Mehldau trio, maar dan met een dikke hoek af.

In 2021 verscheen ‘Pico’, het tweede album van Otto Kintet, waarop de groep meer uitgesproken akoestisch voor de dag kwam dan op voorganger ‘Gloed’ (2018). De band zocht de meer traditionele kwintetsound op, maakte het zich eigen en vertaalt dat typische, volle Kintet-geluid nu ook naar het podium. Dit met het oog op de release van een live EP in het najaar van 2022. Daarna zal het vijftal zich volledig focussen op de opnames van een nieuwe plaat die volgens de eerste berichten “steviger zal zijn”. Benieuwd! Maar eerst de live concerten in o.a. VOLTA, CRV Grimbergen en ook in Cc Strombeek, waar de live EP wordt opgenomen.

Line-up

Otto Kint contrabas | Jeroen Capens tenor sax | Lukas Somers gitaar | Daniel Jonkers drums | Martin Salemi piano en prophet

Ontdek meer

Kommil Foo
Podium Humor / Muziek

Kommil Foo

Grind

vanaf vr 23.06.23
Schouwburg Cc Strombeek
Info & tickets
Opening Night Strombeach
Podium Muziek / Zomer

Opening Night Strombeach

vr 18.08.23
Gemeenteplein
Info & tickets
Cirk Strombeach
Podium Familie / Circus / Zomer

Cirk Strombeach

za 19.08.23
Gemeenteplein
Info & tickets