Ga verder naar de inhoud
20210204 Universum B Lde Nwe Tijd
Podium Theater

Op de rok van het universum

De Nwe Tijd en Het Barre Land

Data

za 10.04.21 | 20u30
reserveren

Locatie

Westrand Dilbeek
Kamerijklaan 46
1700 Dilbeek

Tickets

€16 Basisprijs
€15 65+
€10 -21/dagstudent
€13 Vriendenprijs

In de onnavolgbare roman van P.C. Hooft-prijswinnaar Tonnus Oosterhoff wordt het weinig opzienbarende leven van babyboomer Roelof de Koning verteld. Hij wordt geboren, werkt veertig jaar als dierenarts en sterft. Daartussendoor deint hij zachtjes mee op de golven van de tijdgeest...

In den beginne waren er verhalen. Een hele stoet. Afkomstig van het internet, weggestroomd uit boekenkasten, ontsproten aan de fantasie. Te midden van al die anekdotes is daar plots het verhaal van een enkeling: Roelof de Koning, in dit geval. Dierenarts. Hij leeft het leven dat wij allen leiden – hij wordt geboren en hij sterft. Daartussen door groeit hij op en door en krimpt tenslotte in tot zakformaat.

P.C. Hooft-prijswinnaar Tonnus Oosterhoff schreef volgens pers en publiek een “absoluut droomboek”. Nu slaan ’t Barre Land en DeNweTijd de handen ineen om het te vertalen naar een lichtgevende vertelling vol humor, liefde en mededogen.

Terwijl de grens tussen dier en mens, mens en robot, fantasie en feit steeds meer vervaagt, wagen zij zich onbevreesd aan de grote vraag: wat is de waarde van een mensenleven? Of, om de woorden van de dichter Lucebert te lenen: zijn wij iets anders dan een kruimel op de rok van het universum?

Credits

Van en met: Vincent vandenBerg, Margijn Bosch, Rosa Vandervost, Freek Vielen en Czeslaw de Wijs | naar het boek van: Tonnus Oosterhoff | productie: ’t Barre Land & DeNweTijd | met de steun van: de Vlaamse Overheid.

Ontdek meer

Schaap met laarsjes (5+)
Podium Familie

Schaap met laarsjes (5+)

Een muzikaal verhaal

vr 1.01.21 - zo 28.02.21
kies zelf waar
herbeleef het hier
Radio Fiona (5+)
Podium Familie

Radio Fiona (5+)

Een luisterspel in 3 delen

vr 1.01.21 - zo 28.02.21
kies zelf waar
herbeleef het hier
Kevin Trappeniers front c u Zwart wit 1030x515
Podium De Residenten

Kevin Trappeniers

vanaf vr 15.01.21
Cc Strombeek
lees meer