Ga verder naar de inhoud
20210317 4 Pull Over Photographs
Podium Jazz

Nabou

Hubert

Data

wo 17.03.21 | 20u30
reserveren

Locatie

Schouwburg Cc Strombeek
Gemeenteplein 1
1853 Strombeek-Bever

Tickets

€15 Basisprijs
€14 65+
€10 -21/dagstudent
€12 Vriendenprijs

Openingsuren

Nabou Claerhout heeft een frisse trombone sound en drie geweldige jonge medemuzikanten Roeland Celis (gitaar), Trui Amerlinck (contrabas) en Mathias Vercammen (drums). Met dit veelbelovende kwartet NABOU bracht ze haar eerste album ‘Hubert’ uit.

De veelbelovende Nabou Claerhout brengt met haar eerste album een mooie staalkaart van wat ze met haar kwartet NABOU voor ons in petto heeft. Ze kiest voor een verrassend parcours met gedurfde muzikale keuzes. Een uptempo groove wisselt ze af met contemplatieve melancholische melodieën.

Tromboniste Nabou Claerhout schrijft composities die het publiek meenemen naar de verschillende genres die ze liefheeft. Muzikale impressies uit haar kinderjaren van Michael Jackson, Beyonce, Erykah Badu, de operacollectie van haar broer, haar moeders platen van Jacques Brel, Marco Borsato of Skunk Anansie... ze gaan hand in hand met haar latere ontdekkingen zoals Maceo Parker, Avishai Cohen (de bassist), Kirk Franklin, Corry Henry, Lionel Loueke, Mark Guiliana,...


Haar composities weerspiegelen ook de verschillende invloeden die ze meekreeg in haar opleiding aan Codarts in Rotterdam en The Royal Academy of Music in Londen.

Met de originele bezetting van trombone, elektrische gitaar, contrabas en drums zorgt dit kwartet voor een verfrissing in het Belgisch jazzlandschap.


Credits

Met: Nabou Claerhout trombone | Roeland Celis gitaar | Trui Amerlinck contrabas | Mathias Vercammen drums

20210317 NABOU 2 Pull Over Photographs

Ontdek meer

Django Bates Trio
Podium Jazz

Django Bates Trio

vr 2.04.21
Schouwburg Cc Strombeek
Info & tickets
Lontano
Podium Klassiek

Lontano

Anja Lechner & François Couturier

vr 19.03.21
Schouwburg Cc Strombeek
Info & tickets
Marc Ribot
Podium Jazz

Marc Ribot

za 15.05.21
Schouwburg Cc Strombeek
Info & tickets