Ga verder naar de inhoud
Mouchette de remake copyright Kurt van Der Elst 1
Podium Theater

Mouchette

Arne Sierens

Data

vr 10.12.21 | 20u30
tickets

Locatie

Westrand Dilbeek
Kamerijklaan 46
1700 Dilbeek

Tickets

€18 Basisprijs
€16 65+
€10 -21/dagstudent
€15.5 Vriendenprijs

Inleiding

20u

Geen onschuldig stuk, maar eentje dat wel altijd enorme bijval heeft gekend bij pers, publiek en vooral ook jongeren. Precies 30 jaar later maakt Sierens een actuele versie met live muziek.

Mouchette (vliegje) vertelt over het jonge meisje Mouchette en de veel oudere Arsène. Beiden dolen eenzaam rond in de marge van de samenleving. De een is belast met de zorg voor haar babyzusje, de ander weet zich door zijn vrouw in de steek gelaten. Als hun wegen elkaar kruisen ontstaat een vreemde samenhorigheid waarvan ze allebei hopen beter te worden. Een bekroonde tekst van Arne Sierens.

De tekst van Mouchette werd in 1990 bekroond met de Nederlands-Vlaamse Toneelschrijfprijs en de SABAM-prijs. In 1991 werd Sierens 3de laureaat van de Europese Toneelschrijfprijs. De opeenvolging van momentopnamen, de mengeling van gevoelens en gevoeligheden, verleent aan het stuk een zeldzame directheid en kernachtigheid.

Sierens grijpt een scharniermoment in zijn artistieke loopbaan aan om ‘zijn’ Mouchette opnieuw voor het voetlicht te brengen in een volledige ‘remake’ met verregaande ingrepen naar inhoud en naar vorm. En met live muziek van flamencogitarist Myrddin De Cauter en avant-garde gitarist Jean-Yves Evrard.

Credits

Tekst Arne Sierens | Met Anemone Valcke, Wouter Bruneel, Myrddin De Cauter, Jean-Yves Evrard | Muziek Myrddin De Cauter en Jean-Yves Evrard | Decor Guido Vrolix | Regie Arne Sierens | Productie Arne Sierens i.s.m. Viva la Vida

Ontdek meer

Carrying my father
Podium Dans / Theater

Carrying my father

There There Company

zo 19.12.21
Schouwburg Cc Strombeek
Info & tickets
Wild
Podium Theater

Wild

Lucas Derycke / Matthias Van de brul / Ellis Meeusen & I SOLISTI

zo 27.02.22
Schouwburg Cc Strombeek
Info & tickets
True Copy
Podium Theater

True Copy

Berlin

wo 12.01.22
Westrand Dilbeek
Info & tickets