Ga verder naar de inhoud
Moby Dick hero
Podium Theater

Moby Dick, at last Queequeg speaks

LOD

Data

za 26.02.22 | 20u30
geannuleerd

Locatie

Schouwburg Cc Strombeek
Gemeenteplein 1
1853 Strombeek-Bever

Tickets

€20 Basisprijs
€19 65+
€10 -21/dagstudent
€17 Vriendenprijs

Duur

1u30

Extra

De voorstelling is in het Engels, met Nederlandse boventiteling

De voorstelling wordt omwille van reisbeperkingen vanuit Zuid Afrika GEANNULEERD. Tickethouders worden gecontacteerd.

Gorges Ocloo wilde al langer een voorstelling maken gebaseerd op de literaire klassieker Moby Dick van Herman Melville. Toen hij een aantal jaren geleden in de krant een foto zag van een 11-jarig meisje in haar zondagse jurk, levenloos drijvend in het azuurblauwe water van de Middellandse Zee, begon de puzzel in elkaar te vallen. Wist dit meisje, een van de eerste slachtoffers van een gezonken vluchtelingenboot, vooraf hoe gevaarlijk haar reis zou zijn? En zou de immer zwijgende, als exotische ‘barbaar’ geportretteerde Queequeg aan boord van de Pequod zijn gestapt, mocht hij op voorhand geweten hebben dat kapitein Ahab uit was op een roekeloze wraakmissie?

Voor de bewerking van Moby Dick klopte Ocloo aan bij de Nigeriaanse schrijver Ben Okri. Die herwerkte Melvilles tekst tot een magisch-realistisch verhaal over de kloof tussen macht en onmacht, hoog en laag, rijk en arm.

Een verhaal dat zich afspeelt nadat de boot gezonken is. In een poëtische en toverachtige wereld, geïnspireerd door voodoo en animistische vertellingen. Een plek waar alles kan. Waar Ahab en Queequeg voor het eerst met elkaar van gedachten wisselen, los van status en ego, los van het materiële, puur en naakt.

Op scène staan Josse De Pauw en de Zuid-Afrikaaanse zangeres Nobulumko Mngxekeza-Nziramasanga. Verwacht je aan een jazzy opera, swingend en energetisch, over de nood aan toenadering in een alsmaar meer polariserende samenleving.

Credits

Concept, regie Gorges Ocloo | Libretto Ben Okri | naar het gelijknamige boek van Herman Melville| Met Josse De Pauw | Sopraan Nobulumko Mngxekeza-Nziramasanga | Muzikant n.n.g. Productie LOD muziektheater | Coproductie C-Mine Genk, deSingel Antwerpen, Vooruit Gent, CC De Grote Post Oostende | Met de steun van de Tax Shelter maatregel van de Federale Overheid

It is an evil voyage, I tell thee. If Ahab has his way, neither thee nor me, nor any member of this ship’s company will ever see home again.

Moby Dick overview1
Moby Dick overview2

Pers

"Swingende voorstelling in de buik van de walvis" ★★★★ — De Morgen

"Josse De Pauw speelt koning Ahab tandeloos en brallend als een oude zeeman" ★★★★ — De Standaard

"Josse De Pauw is een grootheid die van zijn vals gebit - al dan niet in de mond - een troef weet te maken" ★★★★ — Knack Focus

"Moby Dick, at last Queequeg speaks is een exuberante opera die alle grote thema’s van de tijd bundelt in de schijnbaar onschuldige gedaante van een sprookje" — Etcetera

Ontdek meer

Anatomie antigone nieuw
Podium Theater

Anatomie Antigone

de Roovers en theatercollectief herman

do 17.03.22
Schouwburg Cc Strombeek
Info & tickets
Nu het nog kan
Podium Theater

Nu het nog kan

Martha!tentatief

wo 30.03.22
Schouwburg Cc Strombeek
Info & tickets
De man die zijn haar kort liet knippen II
Podium Theater

De man die zijn haar kort liet knippen II

de KOE

vr 1.04.22
Westrand Dilbeek
Info & tickets