Ga verder naar de inhoud
Dorian Dumont Mobilhome Hero image
Podium Jazz

Dorian Dumont + Mobilhome

Data

do 9.12.21 | 20u30
tickets

Locatie

Schouwburg Cc Strombeek
Gemeenteplein 1
1853 Strombeek-Bever

Tickets

€15 Basisprijs
€14 65+
€12 -21/dagstudent
€12 Vriendenprijs

Mobilhome

Mobilhome 16 10

Mobilhome is een jazzkwintet uit Brussel, gevormd door pianist Camille-Alban Spreng. Volgens de uitspraak "music is where your home is", leiden ze de luisteraar langs een hobbelig plattelandspad, vol gevaarlijke bochten en smoggy landschappen. Dit is avant-garde jazzmuziek voor nostalgische pop-rock boomers, en voor liefhebbers van vogelzang.

Line up: Camille-Alban Spreng piano | Sam Comerford saxofoon | Vitja Pauwels gitaar | Lennart Heyndels bas | Théo Lanau drums

Dorian Dumont - APHEXionS

Dorian Dumont
Dorian Dumont

De Brusselse pianist met Franse roots Dorian Dumont, die onder meer furore maakte bij de electro-jazzband ECHT!, betuigt op 'APHEXions' de liefde voor een van zijn grootste muzikale helden: Aphex Twin. In tegenstelling tot wat zo'n hommage doet vermoeden, komt er geen elektronica aan te pas, maar vertaalt hij een selectie van Richard David James' muziek naar de vleugelpiano en geeft hij de nummers hierbij een geheel nieuwe dimensie.

Als volleerd jazzpianist improviseert hij op de verschillende thema’s en injecteert hij hier en daar een welgemikte shot blues. Het resultaat is dat in deze hommage plaat zowel de eenvoudige schoonheid als de tegendraadse complexiteit van Aphex Twin mooi vervat zitten. Maar het klinkt bovenal als verfrissend nieuwe muziek die Dorian Dumont meteen als solo pianist op de kaart zet!

Ontdek meer

Marc Ribot
Podium Jazz

Marc Ribot

do 27.01.22
Schouwburg Cc Strombeek
Info & tickets
Carate Urio Orchestra
Podium Jazz

Carate Urio Orchestra

do 17.02.22
Eldorado
Info & tickets
Grand Picture Palace
Podium Jazz

Grand Picture Palace

do 24.03.22
Schouwburg Cc Strombeek
Info & tickets