Ga verder naar de inhoud
Misdaad en straf
Podium Theater

Misdaad en straf of De raadselachtige moord op twee oude wijven

Lazarus

Data

za 21.05.22 | 20u30
tickets

Locatie

Westrand Dilbeek
Kamerijklaan 46
1700 Dilbeek

Tickets

€20 Basisprijs
€18 65+
€10 -21/dagstudent
€17 Vriendenprijs

Inleiding

20u

Spelplezier verzekerd als Lazarus met deze Russische klassieker aan de slag gaat.

Ten prooi aan koorts, geldgebrek en een algemeen gevoel van malaise slaat de ex-student Raskolnikov een oude woekeraarster de kop in met een bijl. Met een bijl…? En ook die van haar zus die onvoorzien getuige was van de moord. (Het was allemaal niet bijzonder goed voorbereid.) Hij rooft wat juwelen en begraaft ze ergens op een binnenplaats. Maar die bijl… Bewijzen zijn er niet. Er is alleen het heel sterke vermoeden van één rechercheur.

Op de vlucht voor de wet en zijn geweten dwaalt Raskolnikov door de steegjes van Sint-Petersburg en tuimelt hij van de ene bizarre ontmoeting in de andere. Het regent, maar het is heet. Hij is wakker, maar toch is hij aan het dromen. Hij leeft, maar het voelt alsof hij dood is.

Komt de redding weer maar eens van een vrouw?

'Misdaad en Straf' is de eerste van Dostojevski’s vier grote romans en bevat alle thema’s die kenmerkend zijn voor ’s mans oeuvre: geld, geweten, gulheid, geilheid en God. Gefundenes Fressen voor de Lazarussen: een misdaadverhaal als een koortsdroom, met een hart dat bonkt van verontwaardiging en een held die regelrecht zijn eigen ondergang tegemoet loopt.

Credits

Van/met Koen De Graeve, Pieter Genard, Patricia Kargbo, Günther Lesage, Femke Stallaert, Ryszard Turbiasz, Joris Van den Brande en Ariane van Vliet | Kostuums Karen De Wolf | Productie ARSENAAL/LAZARUS | coproductie Perpodium | met steun van de taxshelter van de Belgische Federale Overheid

Ontdek meer

Bart Van Loo
Podium Lezing

Bart Van Loo

De Bourgondiërs

zo 22.05.22
Schouwburg Cc Strombeek
uitverkocht
Erik Van Looy
Podium Humor

Erik Van Looy

VERSLAAFD!

wo 25.05.22
Schouwburg Cc Strombeek
uitverkocht
Wunderkammer #3
Podium

Wunderkammer #3

op woensdag

wo 1.06.22
Cc Strombeek
Info & tickets