Ga verder naar de inhoud
Anja Lechner François Couturier
Podium Klassiek

Lontano

Anja Lechner & François Couturier

Data

vr 19.03.21 | 20u30
reserveren

Locatie

Schouwburg Cc Strombeek
Gemeenteplein 1
1853 Strombeek-Bever

Tickets

€25 Basisprijs
€24 65+
€10 -21/dagstudent
€22 Vriendenprijs

Openingsuren

Dit exclusieve concert is zowel een must voor de avontuurlijke klassieke-muziekliefhebber als voor de jazzfanaat – betoverende muziek met een uniek geluid, verstilde virtuositeit, en telepathisch samenspel van cello en piano.

Duitse celliste Anja Lechner is waarschijnlijk het meest gekend voor haar album 'Chants, Hymns and Dances' met pianist Vassilis Tsabropoulos, dat topte in de Amerikaanse klassieke muziek hitlijsten. Ze speelde ook bij het wereldbekende Rosamunde Quartett en met Dino Saluzzi. Haar vaste sparringpartner, de Franse pianist François Couturier, speelt zowel jazz (vaak met Anouar Brahem) als klassiek.

Samen maken ze hun meest persoonlijke en evocatieve werk, eerder al op het album 'Moderato Cantabile', waar ze werk van componisten als Gurdjieff en Mompou brachten, en nu met het nieuwe project 'Lontano'. Daarop trekken ze volop de kaart van improvisatie: redelijk ongebruikelijk voor een klassiek getrainde celliste – al is het absoluut niet de eerste keer voor Anja Lechner – maar tweede natuur voor François Couturier, die ook regelmatig speelde met Michel Portal en John McLaughlin.

De muzikale vertaling van Lontano is “ver weg”, en dit werk kan dan ook gezien worden als de creatie van muziek die duidelijk gevormd werd door invloeden verder weg dan de gebruikelijke westerse tradities. De muziek heeft een spirituele verzuchting, soms adembenemend mooi, soms erg onrustig, en vaak zeer atmosferisch.

Dit exclusieve concert is zowel een must voor de avontuurlijke klassieke-muziekliefhebber als voor de jazzfanaat – betoverende muziek met een uniek geluid, verstilde virtuositeit, en telepathisch samenspel.

Lontano4

Ontdek meer

Django Bates Trio
Podium Jazz

Django Bates Trio

vr 2.04.21
Schouwburg Cc Strombeek
Info & tickets
Nabou
Podium Jazz

Nabou

Hubert

wo 17.03.21
Schouwburg Cc Strombeek
Info & tickets