Ga verder naar de inhoud
4
Podium Theater

Long Day's Journey into Night

Zuidpool

Data

wo 22.03.23 | 20u30
tickets

Locatie

Westrand Dilbeek
Kamerijklaan 46
1700 Dilbeek

Tickets

€18 Basisprijs
€17 65+
€10 -21/dagstudent
€15 Vriendenprijs
€16 Abo extra Westrand

Een ontroerende maar bikkelharde voorstelling die drijft op taal, monumentaal minimalisme en ijzersterke acteerprestaties.

Zuidpool heeft de naam gewaagde en eigenzinnige ensceneringen te maken van wat men ‘repertoire’ is gaan noemen, en dat is exact wat het deze keer ook zal doen.

Wat gebeurt er met ons als we elkaar niet meer kunnen of willen verstaan?
Wat zetten we op het spel als we stoppen met luisteren?
Naar de ander? Naar onszelf?

Dit aangrijpende autobiografische meesterwerk van de Amerikaanse Nobelprijswinnaar Eugene O’Neill beschrijft één dag uit het leven van het toxische gezin Tyrone.

De vader is een verbitterd, alcohol verslindend acteur aan het einde van zijn carrière, de moeder een labiele vrouw met een morfineverslaving, de oudste zoon een gefnuikt acteur met een beestachtig cynische levensstijl, en de jongste een hoog sensitief dichter met een - waarschijnlijk terminale - longaandoening. In messcherpe dialogen probeert elk van hen vat te krijgen op de teleurstellingen in zichzelf en de ander. Met een minimum aan actie dropt O’Neill een clusterbom van woorden die zowel willen verwonden als verzoenen. Het is een schreeuw om liefde van mensen die niet mét, maar ook niet zonder elkaar kunnen leven. Van ’s ochtends vroeg tot middernacht leveren zij een ontroerend gevecht waarvan ze weten dat het niet te winnen valt.

In een verregaande adaptatie en met een uitzonderlijke internationale troep acteurs, die elk in een andere taal spreken, drijft ‘Long Day’s Journey into Night’ op taal, monumentaal minimalisme en ijzersterke acteerprestaties.

Credits

Tekst Long Day’s Journey into Night van Eugene O’Neill | Bewerking Koen van Kaam | Regie & concept Koen van Kaam & Jorgen Cassier | Met Sofie Decleir, Atta Nasser, Tijmen Govaerts, & Laurent Capelluto | Sound Jorgen Cassier | Kostuumontwerp Andrea Kränzlin | Promotiebeeld Kaat Pype | Productie Zuidpool | Coproductie Perpodium | Met de steun van Tax Shelter van de Belgische Federale Overheid

Ontdek meer

About Elly
Podium Theater

About Elly

tg STAN / de Roovers / Toneelhuis / Theater Antigone

vanaf vr 21.04.23
Schouwburg Cc Strombeek
Info & tickets
Een of andere Rus
Podium Theater

Een of andere Rus

Arsenaal

za 1.04.23
Schouwburg Cc Strombeek
Info & tickets
The making of Berlin
Podium Theater

The making of Berlin

Berlin

vr 17.02.23
Westrand Dilbeek
Info & tickets