Ga verder naar de inhoud
Leo Bormans Hero image
Podium Lezing / Winter / Lokaal

Leo Bormans

Data

wo 28.02.24 | 20u
tickets

Locatie

Schouwburg Cc Strombeek
Gemeenteplein 1
1853 Strombeek-Bever

Tickets

€5 Basisprijs

Leo Bormans is geluksonderzoeker, schrijver en inspirator. Op zoek naar de essentie van geluk vroeg schrijver Leo Bormans honderd geluksprofessoren naar hun nieuwe inzichten. Ze vatten geluk samen in 1 zin en geven 600 concrete adviezen om daarmee aan de slag te gaan. Hij vertelt er in deze lezing alles over.

i.s.m. Bibliotheek Grimbergen en Semper

Na zijn eerste boek over Geluk, dertien jaar geleden, volgde een boek over Hoop en een over Liefde. EU-voorzitter Herman Van Rompuy gaf ze als geschenk aan wereldleiders en de voormalige VN-baas Kofi Annan schreef voor een van de boeken het voorwoord. Ze werden vertaald in twaalf talen, verschenen in 23 landen en de kinderboeken die erop volgden, zijn zelfs in het Chinees, Koreaans en Bulgaars vertaald. Er volgde ook een kalender met dagelijkse tips. Leo Bormans reisde als ambassadeur van geluk en levenstevredenheid van lezing naar lezing en bezocht tal van internationale congressen. ‘Noem mij geen geluksgoeroe’, zegt hij. ‘Ik ben een bruggenbouwer tussen gelukswetenschappers en het publiek.’

Leo Bormans Cover

Nu is er The New World Book of Happiness. Een fascinerende compilatie van korte bijdragen door 100 van ’s werelds meest vooraanstaande experts op het gebied van positieve psychologie uit 50 verschillende landen. Vanuit hun eigen expertise presenteren zij in een prettig leesbare vorm de basisprincipes van geluk en handvatten om dit te bereiken. Ze delen hun onderzoek, hun inzichten en de essentie van geluk en welzijn. En daarnaast geven ze praktische adviezen om een gelukkiger en tevredener leven te leiden als individu en medemens.

Meer lezen

Hoe worden we gelukkiger?

Leo Bormans had alvast volgende goede raad in De Morgen Magazine: "Vergelijk je niet met anderen, maar met je jongere zelf."

Ontdek meer

BOEK-STEEN-PAPIER
Podium Theater / Winter

BOEK-STEEN-PAPIER

Annelies Van Hullebusch

za 16.12.23
Schouwburg Cc Strombeek
Info & tickets
Alle schone dingen
Podium Theater / Winter

Alle schone dingen

Toneelhuis/Tom Dewispelaere

do 11.01.24
Schouwburg Cc Strombeek
wachtlijst
Loos
Podium Theater / Winter

Loos

Clara Cleymans, Inge Paulussen, Samuel Vekeman, Dimitri Leue

za 17.02.24
Schouwburg Cc Strombeek
wachtlijst