Ga verder naar de inhoud
Imagine No Lennon hero
Podium Muziek

Imagine No Lennon

Jean Bosco Safari, Ben Crabbé, David Piedfort e.a.

Data

wo 8.12.21 | 20u30
tickets

Locatie

Schouwburg Cc Strombeek
Gemeenteplein 1
1853 Strombeek-Bever

Tickets

€19 Basisprijs
€18 65+
€16 -21/dagstudent
€16 Vriendenprijs

Extra

Timing:
19u30: Inleiding door Robert Van Yper (Passage)
20u30: Imagine No Lennon (Schouwburg)

Een viering van het genie John Lennon, op de dag dat hij 41 jaar geleden vermoord werd.

Al meer dan 40 jaar is John Lennon in Rock-'n-Roll Heaven. Niemand evenaarde ooit zijn talent om met popmuziek de vinger aan de pols van de maatschappij te houden. Geen enkele popster zaaide ooit zoveel onrust, tot in het Witte Huis toe.

Reden genoeg voor een herdenking, een viering, opgebouwd rond de hits uit zijn Beatle-jaren én solocarrière. Een strijdproject met en rond Lennon. De Opper-Beatle. De Superster. De Relschopper. De Vredesapostel. De Twijfelaar. De Wereldverbeteraar. Het Genie. De Liefdesprofeet. The Walrus. De Revolutionair. De Dromer.

In de carrière van Jean Bosco Safari vormen The Beatles een rode draad en een voorbeeld. Ben Crabbé schitterde jarenlang als prominent lid van Beatles coverband ‘The Apples’. Wie beter dan zij konden deze top band samenstellen en bezielen die Imagine No Lennon brengt? Op 8 december in onze schouwburg, op de sterfdatum van John Lennon.

Boek Cover Lennon 300

Inleiding: Robert Van Yper

Om 19u30 presenteert Robert Van Yper (auteur van een geprezen Lennon-biografie) in de passage een korte inleiding waarin hij de figuur John Lennon toelicht. Daarbij gaat het niet zozeer over de muziek (die komt later die avond al aan bod), Het zal voornamelijk gaan over de diverse soms complexe samenwerkingsverbanden die het werk van Lennon vorm gaven. Robert Van Yper vertelt de relevante anekdotes, en illustreert die met authentiek klank- en beeldmateriaal. Deze korte lezing is een passende intro om je daarna volop te laten meevoeren in de concertshow Imagine No Lennon in de schouwburg.

Ontdek meer

A Call to Prayer
Podium Klassiek

A Call to Prayer

Ghalia Benali & Romina Lischka

do 2.12.21
Sacristie Abdijkerk Grimbergen
Info & tickets
De Mens
Podium Muziek

De Mens

Late Night

za 4.12.21
Schouwburg Cc Strombeek
Info & tickets
Dorian Dumont Mobilhome overview
Podium Jazz

Dorian Dumont + Mobilhome

do 9.12.21
Schouwburg Cc Strombeek
Info & tickets