Ga verder naar de inhoud
1900 affiche gezin van paemel website
Podium Theater

Het gezin van Paemel

SKaGeN

Data

do 17.06.21 | 20u30
reserveren

Locatie

Westrand Dilbeek
Kamerijklaan 46
1700 Dilbeek

Tickets

€18 Basisprijs
€17 65+
€10 -21/dagstudent
€14 Vriendenprijs

SKaGeN brengt dit episch stuk uit 1903 naar het Vlaanderen van vandaag. Een wereld waar anno 2020 nog steeds gewerkt, geïntegreerd en geassimileerd moet worden en waar verschillende klassen en gemeenschappen nog steeds niet elkaars taal spreken. Is er dan wel zo veel veranderd?

Wirken moet ne mensch en ni lieglupe. Akkerdjie.

Valentijn Dhaenens reisde de afgelopen 12 jaar voor SKaGeN de wereld rond met de succesmonologen ‘DegrotemonD’, ‘DeKleineOorlog’ en ‘Onbezongen’. In ‘DeKleineOorlog’ ontdubbelt Dhaenens zich via schermen en gaat hij in dialoog met zijn 7 alter-ego’s. In ‘Het gezin Van Paemel’ gaat Dhaenens hierin nog een stapje verder. In elk van de vier bedrijven speelt hij een ander cruciaal personage live. De talrijke antagonisten, ook vertolkt door Dhaenens, zijn digitaal aanwezig.

Voor wie er nog aan twijfelde, ‘Het gezin Van Paemel’ wordt géén monoloog, maar een proeve van creativiteit in tijden van corona. Deze versie van de Vlaamse oerklassieker vertelt echter meer dan een bravoure. Dhaenens toont ons doorheen deze enscenering een gevecht met demonen uit ons aller verleden. Hij voert een intensief gesprek met zijn erfgoed dat tevens het erfgoed van Vlaanderen is, en komt uit bij een samen-alleen zijn dat niet alleen in coronatijden erg herkenbaar is.

Ontdek deze parel uit de Vlaamse theaterliteratuur en kijk naar het Vlaanderen van vandaag. Waar nog steeds gewerkt, geïntegreerd en geassimileerd moet worden. Waar klassen en gemeenschappen nog altijd niet elkaars taal spreken. Waar families uit elkaar worden gereten en jong en oud, arm en rijk, met getrokken messen tegenover elkaar staan over grond en geloof. Waar economische migratie nog steeds een noodzaak is. En onderdrukking door de 1% leidt tot verhitte strijd: ‘Het gezin Van Paemel’ in een wereld in verandering, toen – 1903 - en nu.

Credits

Spel en concept: Valentijn Dhaenens | coaching: Korneel Hamers | tekst: Cyriel Buysse

Ontdek meer

Imke.
Podium Digitaal

Imke.

SKaGeN

wo 21.04.21
Online
Info & tickets
MetX
Podium De Residenten

MetX

zo 25.04.21 - vr 30.04.21
Cc Strombeek
lees meer
© Lara Herbinia
Podium Digitaal

Les Sheikhs Shikhats & B’net Chaabi

MetX

wo 28.04.21
Online
Info & tickets