Ga verder naar de inhoud
Te gek
Podium Muziek / Lokaal

Het komt voor in de beste families

Mathias Vergels & Manu Huylebroeck

Data

do 5.10.23 | 19u30

Locatie

Sporthal PZ Sint-Alexius
Grimbergsesteenweg 40
1850 Grimbergen

Extra

Deuren om 19u

Ticketverkoop via PZ Sint-Alexius

Taboedoorbrekend muziektheater van Similes en Te Gek?!

i.s.m. PZ Sint-Alexius en Lokaal Bestuur Grimbergen

Zanger en acteur Mathias Vergels – bij het brede publiek bekend als ‘Lowieke’ uit de VRT-serie ‘Thuis’ – en zijn ‘compagnon de route’ Manu Huylebroeck brengen muziek (gitaar en zang) en verhalen uit hun eigen leven én uit het net verschenen boek ‘Het Komt Voor In De Beste Families’.

Hoe ervaar je onmacht, angst en verdriet als iemand in je familie of omgeving een ernstig psychisch probleem blijkt te hebben? Wat geeft kracht en wat biedt hoop? Deze taboedoorbrekende voorstelling is een samenwerking tussen Te Gek!? en Similes.

Similes, familievereniging geestelijke gezondheid, vierde in februari 2023 haar 50-jarige bestaan met de publicatie van ‘Het Komt Voor In De Beste Families’ (Borgerhoff & Lamberigts). Dit openhartige, unieke non-fictieboek biedt de lezer zicht op de impact die mentale problemen onvermijdelijk ook hebben op vrienden en familie van de persoon met een psychische kwetsbaarheid. Het boek ligt aan de basis van deze al net zo buitengewone voorstelling waarmee Mathias en Manu iedereen in het publiek een hart onder de riem zullen steken.

De organisatie Te Gek!? doet er al vele jaren alles aan, met Selah Sue als meter en Guy Swinnen als peter, om problemen met geestelijke gezondheid op de ruimst mogelijke schaal bespreekbaar te maken.

De Open Geesttournee ‘Het Komt Voor In De Beste Families’ kadert in de Te Gek!?- jaarcampagne van 2023: de eerste Open Geestdagen in Vlaanderen.

Mathias Vergels verteller & zang | Manu Huylebroeck zang & gitaar

Ontdek meer

WIES
Podium Muziek / Club S / Herfst

WIES

Club S

za 12.10.24
Schouwburg Cc Strombeek
Info & tickets
STORM III
Podium Muziek / Club S / Herfst

STORM III

met o.a. Slow Crush

za 16.11.24
Schouwburg Cc Strombeek
Info & tickets
Hetty Helsmoortel
Podium Winter / Theaterspecial

Hetty Helsmoortel

Missie 2024

wo 29.01.25
Schouwburg Cc Strombeek
Info & tickets