Ga verder naar de inhoud
Grand Picture Palace 2 LR Thomas Geuens
Podium Jazz

Grand Picture Palace

Data

do 24.03.22 | 20u30
tickets

Locatie

Schouwburg Cc Strombeek
Gemeenteplein 1
1853 Strombeek-Bever

Tickets

€18 Basisprijs
€17 65+
€15 -21/dagstudent
€15 Vriendenprijs

Bassiste Anneleen Boehme stond in 2007 mee aan de wieg van LABtrio, een van de meest gelauwerde Belgische jazzbands van het voorbije decennium. Net als kompanen Lander Gyselinck en Bram De Looze hield ze het daar niet bij, liet ze zich al snel gelden in de meest uiteenlopende contexten. Nu pakt Boehme uit met haar ‘droomproject’: het negenkoppige Grand Picture Palace. Een jazzkwintet én een strijkkwartet die verschillende liefdes samenbrengen. Boehme leidt en speelt bas met verve, en schreef composities die even krachtig als elegant genremuurtjes doorbreken.

Wat LABtrio uitzonderlijk maakte, was de vroege maturiteit van de drie leden, iets waarmee ze al snel in de prijzen vielen. Boehme (°1989) is nog altijd jong, maar speelt met de bevlogenheid en het gemak van een veteraan, maar dan zonder in de val van de routine te trappen. Ze blijft op zoek gaan naar nieuwe uitdagingen en heeft haar plek in de Belgische jazz opgeëist met een indrukwekkend palmares. Tijdens Jazz Middelheim 2019 stelde ze vier projecten voor die samen een mooie staalkaart vormen van waar ze nu voor staat.

Grand Picture Palace maakte daar meteen indruk. En je moet het maar durven: je debuutconcert a capella openen en vervolgens laten horen hoe jazz en klassiek elkaar in evenwicht kunnen houden zonder clichés. Boehme & co. brachten structuur en improvisatie samen met kleur en energie, met de krachtige contrabas in een centrale, stuwende rol. En nu breien ze er alsnog een vervolg aan via een JazzLab-tournee die de prachtige muziek van het album (uit via WERF Records) live tot leven wekt.

Anneleen Boehme contrabas, composities | Rob Banken basklarinet | Cedric De Lat trompet | Berlinde Deman tuba | Matthias De Waele drums | Juno Kerstens cello | Rhea Vanhellemont altviool | Linde Verjans viool | Laura Kennis viool

Ontdek meer

Wunderkammer 4 Socials facebook BANNER
Podium Muziek / Jazz

Wunderkammer #4

za 1.10.22
Cc Strombeek
Info & tickets
Ish Ait Hamou
Podium Lezing

Ish Ait Hamou

ma 3.10.22
Schouwburg Cc Strombeek
Info & tickets
Egmont
Podium Theater / Klassiek

Egmont

I Solisti / Het Banket

wo 5.10.22
Westrand Dilbeek
Info & tickets