Ga verder naar de inhoud
Ghost writer
Podium Dans / Theater

Ghost Writer and the Broken Hand Break

Miet Warlop

Data

vr 25.11.22 | 20u30
tickets

Locatie

Schouwburg Cc Strombeek
Gemeenteplein 1
1853 Strombeek-Bever

Tickets

€16 Basisprijs
€15 65+
€10 -21/dagstudent
€13 Vriendenprijs

Duur

20u deuren
20u15 aanvang concert Elisabeth Klinck
20u30 aanvang voorstelling
21u20 einde voorstelling

Extra

in kader van PeriferiK
een samenwerking tussen Kaaitheater en drie cultuurhuizen in de periferie van de grootstad: Westrand, Cc Strombeek en CC De Factorij

plaatsen zijn ongenummerd

+ EXTRA: Miet Warlop nodigt uit:
Elisabeth Klinck & dj Shipwreck Radio Sound System

Een falende handrem is een klassiek motief voor nachtmerries: de controle verliezen, niet meer kunnen stoppen, op een crash afstevenen. Anderzijds kan het ook betekenen: zich vrij voelen, zonder remmingen vooruitsnellen. Maar is beweging altijd een beweging voorwaarts? Wie in cirkels beweegt, eindigt bij het begin, en begint bij het einde.

In het oeuvre van Warlop vloeien theater, performance en beeldende kunst naadloos in elkaar over. Ook in deze voorstelling verdampt het onderscheid tussen de disciplines: het is een mengeling van wervelende dans, voordracht en concert.

In Ghost Writer and the Broken Hand Break draaien drie performers drie kwartier lang rond hun as – een beweging die in Sufi-ceremonies moet leiden tot een staat van religieuze euforie. In Miet Warlops versie wordt het een experiment op de fijne scheidslijn tussen controle hebben en verliezen. Hoe kun je een evenwicht vinden tussen zelfbeheersing en devotie?

Ghost Writer and the Broken Hand Break is een wervelende, ijzingwekkend beheerste performance ★★★★☆

Annette Embrechts, De Volkskrant
© Reinout Hiel
© Reinout Hiel
© Reinout Hiel
© Reinout Hiel

Credits

Concept en Regie: Miet Warlop | Met: Joppe Tanghe, Miet Warlop, Wietse Tanghe | Muziek: Pieter Demeester, Wietse Tanghe, Miet Warlop | Songtekst: Raimundas Malasauskas, Miet Warlop, Pieter De Meester | Techniek en Productie: Arno Truyens, Bennert Vancottem | Klankingenieur: Bart Van Hoydonck | Lichtontwerp: Henri Emmanuel Doublier | Kostuums: Karolien Nuyttens | Productie: Miet Warlop / Irene Wool vzw & NTGent | Coproductie: Kunstencentrum Vooruit Gent (BE), HAU Hebbel am Ufer - Berlin (DE)

Met dank aan: Carl Gydé, Jérôme Dupraz, Ian Gyselinck, Michiel Goedertier (LaRoy NV), Janis Van Heesbeke (ongezien), Maarten Van Cauwenberghe, Brahim Benhaddou, Seppe Cosyns, Elke Vanlerberghe, Niels Antonissen, Mathias Batsleer, Carla Beeckmans, Midas Heuvinck

Met de steun van: Vlaamse Overheid (BE), stad Gent (BE), Actoral. 17 Marseille (FR)

EXTRA: Miet Warlop nodigt uit: ELISABETH KLINCK

elisabeth klinck bij miet warlop

Je kon haar al solo aan het werk zien tijdens Wunderkammer, of ziet haar misschien balancerend op de evenwichtsbalk viool spelen in One Song, maar op vraag van Miet Warlop is deze avond voor de voorstelling de scène voorbehouden voor een kort soloconcert van Elisabeth Klinck.

Haar rijke klankwereld, die gekenmerkt wordt door een uitgekiende muzikale spaarzaamheid en zin voor poëzie, weerklinkt in haar charmante persoonlijkheid. Haar muziek is moeilijk te negeren en werkt bijna hypnotiserend: tegelijkertijd fragiel, gesofisticeerd en toch recht vanuit het buikgevoel.

Voor, na en tussen is er ook nog dj Shipwreck Radio Sound System + guests, die zorgen dat u in de gepaste sfeer de zaal ingaat of na afloop het pand verlaat.

Pers

Evelyne Coussens, theaterkrant.nl - Rauwe sound maakt derwisjen utterly cool

© Marc Antoine Serra
© Marc Antoine Serra

Interview

Dit najaar presenteren we twee producties van Miet Warlop in Cc Strombeek: Ghost Writer and the Broken Hand Break en One Song. Twee producties die totaal anders zijn, maar die beide een inkijk geven in wie Miet is en waar ze voor staat met haar werk. Wij hadden een gesprek met Miet Warlop in de inspirerende omgeving van haar atelier in Molenbeek.

Ontdek meer

One Song: Histoire(s) du Théâtre IV
Podium Dans / Theater

One Song: Histoire(s) du Théâtre IV

NTGent / Miet Warlop

za 26.11.22
Schouwburg Cc Strombeek
wachtlijst
The Butcher
Podium Theater

The Butcher

LOD / Gorges Ocloo

vanaf za 10.12.22
Westrand Dilbeek
Info & tickets
Ode to a Love Lost
Podium Dans / Theater

Ode to a Love Lost

Toneelhuis / Benjamin Abel Meirhaeghe

vr 3.02.23
CC De Factorij
Info & tickets