Ga verder naar de inhoud
Flip Kowlier foto Piet Stellamans 5285
Podium Muziek

Flip Kowlier

Data

za 14.01.23 | 20u30
tickets

Locatie

Schouwburg Cc Strombeek
Gemeenteplein 1
1853 Strombeek-Bever

Tickets

€25 Basisprijs
€24 65+
€22 -21/dagstudent
€22 Vriendenprijs

“Is het al 2021?” Ineens begon het Flip Kowlier te dagen: het is van 2013 geleden dat hij onder eigen naam een plaat releaste. Het laatste wapenfeit was ‘Cirque, de avonturen van WM Warlop’, een felgesmaakt thema-album waarmee Kowlier uit een ietwat ander vat tapte, hoge ogen gooide en het Vlaamse land afschuimde.

Tussen dan en nu: betrekkelijke stilte. Kowlier heeft nochtans niet stilgezeten: hij liet van zich horen via Ertebrekers, de begeleidingsband van 'De Ideale Wereld en 't Hof Van Commerce. Aan muzikale strapatsen geen gebrek, dus. Maar toch kwam de goesting om aan eigen, nieuw werk te beginnen, nieuwe songs, in de schoot van een pandemie, waarin tijd en ruimte ontstonden en de inspiratie zijn weg vond naar de hals van de gitaar.

En dat resulteerde in het full album ‘September’ (2022), dat werd geproducet door huisproducer Wouter Van Belle, met de vaste begeleidingsband als gangmakers. “We hadden erg lang niet samengespeeld,” aldus Kowlier, “maar van zodra we in de studio doken, en Karel (De Backer, drums) aftikte, leek het alsof we pas de dag voordien van elkaar afscheid hadden genomen. Het muzikale raderwerk draaide als vanouds. Dat was echt een heel fijn gevoel.”

En laat die geoliede machine in het voorjaar van 2023 de theaters in trekken om je te verblijden met datzelfde fijn gevoel!

Credits

Zang, gitaar Filip Cauwelier | Toetsen, zang Peter Lesage | Drums Karel Debacker | Bas, zang Pieter Van Buyten | Gitaar Raf Timmermans

Ontdek meer

Astrid Stockman
Podium Muziek

Astrid Stockman

Pardon my French

vr 17.02.23
Schouwburg Cc Strombeek
Info & tickets
Marble Sounds
Podium Muziek

Marble Sounds

vr 24.03.23
Schouwburg Cc Strombeek
Info & tickets
Stijn Van de Voorde
Podium Lezing / Muziek

Stijn Van de Voorde

Fot those about to rock... MORE

wo 26.04.23
Schouwburg Cc Strombeek
Info & tickets