Ga verder naar de inhoud
EMY Femke Appeltans 1 small min
Podium Muziek / Club S

EMY

Club S

Data

do 1.12.22 | 20u30

Locatie

Eldorado
Kerkstraat 251
1851 Humbeek

Tickets

€15 Basisprijs
€14 65+
€10 -21/dagstudent
€12 Vriendenprijs

Extra

Dit concert wordt op vraag van de artiest geannuleerd. Tickethouders worden gecontacteerd voor terugbetaling.

Indie r&b/neo-soul van pure wereldklasse: dat is grote belofte EMY. Met de nieuwe single Chasing richt ze de blik resoluut op de toekomst en is de officiële kick-off gegeven van het langverwachte debuutalbum.

Op haar 23e ligt de wereld helemaal open voor de Gentse Emy Kaboré. Sinds haar 16e timmert ze aan haar muzikale carrière, aanvankelijk solo, sinds 2019 als EMY - mét hoofdletters - en bijgestaan door rastalenten Brian Bogaert (gitaar) en Sander Huys (bass). De afgelopen drie jaar heeft het trio geschaafd aan de muzikale identiteit en sound van EMY, die het hele spectrum van neo/progressive soul over pop tot jazz en alles daartussen bestrijkt. Die open mind uit zich ook in de lyrics, nu eens introspectief, dan weer met de blik op mens en maatschappij.

De drie singles die EMY tussen 2020 en 2022 loslaat op de wereld (Freestyle, Inconvenient en Illusions) gooien stuk voor stuk hoge ogen. EMY meet zich een stomende livereputatie aan en zette reeds onder meer Les Nuits Botanique, Best Kept Secret en Dour in vuur en vlam.

Als voorloper op het album is er Chasing: niet minder dan een bom, powerful indie r&b en neo-soul met een internationale sound die kan tippen aan het beste werk van zielsverwanten als Little Simz, SAULT en Sampa The Great. StuBru (‘Catch of The Day’) en Radio 1 zijn enthousiast.

Die enthousiaste ontvangst schept de beste verwachtingen voor het album dat EMY helemaal op de kaart zal zetten. Zonder al te veel van de sluier op te lichten, kunnen we al zeggen dat het een introspectieve zoektocht naar connectie en mentale vrijheid wordt, waarbij EMY onder invloed van de vele verwachtingen en druk in de huidige kapitalistische prestatiemaatschappij ijvert voor persoonlijk geluk en welzijn. Klinkt zwaar op de maag, maar het resultaat zal dat allerminst zijn. Nog even geduld, en laat je voorlopig helemaal meeslepen door Chasing. EMY zal je niet meer loslaten.

Ontdek meer

Bombino + support: RAMAN.
Podium Muziek / Club S

Bombino + support: RAMAN.

Club S

wo 23.11.22
Schouwburg Cc Strombeek
Info & tickets
Jan Verstraeten + support: The Christian Club
Podium Muziek / Club S

Jan Verstraeten + support: The Christian Club

Club S

za 5.11.22
Schouwburg Cc Strombeek
Info & tickets
Meskerem Mees + support Kevin!
Podium Muziek

Meskerem Mees + support Kevin!

Caesar Tour

do 10.11.22
Schouwburg Cc Strombeek
Info & tickets