Ga verder naar de inhoud
Een Of Andere Rus Foto 3 c Yuri van der Hoeven
Podium Theater

Een of andere Rus

Arsenaal

Data

za 1.04.23 | 20u30
tickets

Locatie

Schouwburg Cc Strombeek
Gemeenteplein 1
1853 Strombeek-Bever

Tickets

€20 Basisprijs
€19 65+
€10 -21/dagstudent
€16 Vriendenprijs
€18 Abo extra Westrand

Als je altijd de kant van de onderdrukten kiest, be je dan een vrijheidsstrijder? Of ben je dan eerder een terrorist? 'Een of andere Rus' onderzoekt deze nuances in terminologie aan de hand van het leven van Eduard Limonov.

Een of andere Rus is een hedendaagse tragedie, geïnspireerd op het leven en werk van Eduard Limonov. Limonov was een straatboefje in Oekraïne, een dissidente dichter in Rusland, een zwerver en butler in New York, een rock-‘n-rollschrijver in Parijs en een strijder aan de kant van oorlogsmisdadigers. En dat is maar een selectie. In maart 2020 overleed hij, nog even actief, de laatste jaren als oppositieleider in Rusland.

In Een of andere Rus trekt Eduard Limonov als tolk en chauffeur van een oorlogsjournaliste door Joegoslavië, op weg naar oorlogsmisdadiger Karadzic. Gaandeweg verschuift de aandacht van de journaliste naar Limonovs eigen levensverhaal, dat van de Sovjet-Unie naar het Westen gaat, van roem naar val, van strijden met de pen tot strijden met wapens.

Freek Mariën (schrijver/regisseur van Het Kwartier, winnaar Taalunie Toneelschrijfprijs 2015 en winnaar Kaas & Kappesprijs 2020) verwerkt Limonovs hallucinante levensverhaal in een minstens even indrukwekkende, actuele tekst. Voor Een of andere Rus regisseert hij een straffe cast: Janne Desmet, Wanda Eyckerman, Pieter Genard, Lotte Heijtenis, Tom Van Bauwel en Joris Van den Brande. Samen zetten ze een leven op scène, dat geschiedenis, activisme en liefde verbindt.

Credits

Tekst en regie Freek Mariën | Spel Janne Desmet, Wanda Eyckerman, Pieter Genard, Lotte Heijtenis, Tom Van Bauwel en Joris Van den Brande | Coaching Carl von Winckelmann | Dramaturgie Ruth Mariën | Vormgeving Timme Afchrift | Kostuum Karen De Wolf | Muziek Jan-Sebastiaan Degeyter | Een coproductie van ARSENAAL/LAZARUS & Het Kwartier/Freek Mariën | Met steun van de taxshelter van de Belgische Federale Overheid en Literatuur Vlaanderen | Coproductie Perpodium | Met dank aan KAAP en d e t h e a t e r m a k e r

Een Of Andere Rus Foto 2 c Yuri van der Hoeven
Een Of Andere Rus Foto 4 c Yuri van der Hoeven

Ontdek meer

About Elly
Podium Theater

About Elly

tg STAN / de Roovers / Toneelhuis / Theater Antigone

vanaf vr 21.04.23
Schouwburg Cc Strombeek
Info & tickets
Amor Mundi
Podium Theater

Amor Mundi

Theater Malpertuis

wo 3.05.23
Schouwburg Cc Strombeek
Info & tickets
Woody
Podium Theater

Woody

Woodman

wo 10.05.23
Westrand Dilbeek
Info & tickets