Ga verder naar de inhoud
20210703 doenietzosapiens hero
Podium Theater

Doe niet zo sapiens

Hans Van Cauwenberghe en troep

Data

za 3.07.21 | 14u
tickets
za 3.07.21 | 15u30
tickets
za 3.07.21 | 17u
tickets
zo 4.07.21 | 14u
tickets
zo 4.07.21 | 15u30
tickets
zo 4.07.21 | 17u
tickets

Locatie

Op locatie

Tickets

€15 Basisprijs
€12 Vriendenprijs
€12 Abo-code Westrand
€12 Promoprijs De Zandloper

Extra

Er zijn 6 startmomenten. Elke voorstelling start in Dilbeek. Voor deel 2 houden we halt in Wemmel, om te eindigen in Strombeek. Je fietst van de ene locatie naar de andere. Hou ook rekening met de terugrit.

Maximum 40 toeschouwers per voorstelling.

Fietsen op coronaveilige afstand is uiteraard het leukst. Je ontvangt een wegbeschrijving, maar fietst in je eigen bubbel. Je kiest je eigen route. De kortste (via routenet) is 14 km enkel. De aanbevolen route via het fietsknooppuntennetwerk is de mooiste (19 km enkel). Er is voldoende tijd om de afstand comfortabel af te leggen. Is dit voor jou toch een iets te grote uitdaging, dan zijn de locaties ook met de auto bereikbaar. Hou rekening met een korte wandeling naar de juiste locatie. Je zal dan ook wel even geduld moeten uitoefenen tot de fietsers ter plaatse zijn.

THEATERFIETSTOCHT - Een humoristische tijdreis gebaseerd op het boek van Yuval Noah Harari, gespeeld door 6 acteurs op 3 uitgekiende locaties. Je fietst van Dilbeek via Wemmel naar Strombeek om de voorstelling te volgen.

Twee jager-verzamelaars komen na 20.000 jaar op bezoek. Met een stevige knipoog confronteren ze ons met de manier waarop de mens zich sinds de agrarische revolutie steeds dieper in de nesten heeft gewerkt. Zijn we nu echt zoveel gelukkiger dan toen?

We zijn ten prooi gevallen aan een niet te stuiten uitbreidingsdrang, overbevolking en massaconsumptie. Het resultaat: te hoge werkdruk, verzamelwoede, uitbuiting, armoede, epidemieën. Zijn we echt zoveel beter af dan vroeger?

Was de jager-verzamelaar die van alles iets kende en drie uur per dag vruchten ging plukken of eens op jacht ging met de mannen, zoveel slechter af dan de tweeverdieners van nu die zich kapot werken op een computer in een hoge toren met airco om hun hypotheek af te betalen?

Juist als de voorstelling één lange tirade lijkt te worden over het faillissement van de mens anno 2021, worden de personages zelf ingehaald door de tijd. Eén van hen laat zich de volgende zin ontvallen:
"Ik heb toch liever niet dat je nog aan mijn vrouw zit."

Hij opent hiermee een hoofdstuk over settelen, privacy, en de behoefte om iets voor zichzelf te beginnen. Zonder het zelf door te hebben, verandert hij daarmee niet alleen de loop van hun vriendschap onomkeerbaar, maar ook die van de mens in het algemeen. In een poging een bestaan op te bouwen als agrariër wordt hij steeds meer wat hij zelf verafschuwde, want door de wereld om hem heen naar zijn hand te willen zetten, graaft hij uiteindelijk zijn eigen graf.

Doe niet zo sapiens
Doe niet zo sapiens3

Tekst: Hans Van Cauwenberghe en Gerrit Dragt, geïnspireerd op 'Sapiens' van Yuval Noah Harari | Kostuums: Aline Jeuris | Met: Tom Van Bauwel en Robby Cleiren, Gert Jochems en Michael Pas, Hans Van Cauwenberghe en Gerrit Dragt.

Ontdek meer

De Nijl is in Caïro aangekomen
Podium Theater

De Nijl is in Caïro aangekomen

Cie de KOE

wo 30.06.21
Westrand Dilbeek
Info & tickets
c Bart Grietens
Podium Dans

Alexander Vantournhout

Screws

wo 23.06.21
ASIAT-site
Info & tickets
20210618 vroegerwasdetoekomstbeter overview
Podium Theater

Vroeger was de toekomst beter

LAZARUS en Günther Lesage

vr 18.06.21
Schouwburg Cc Strombeek
Info & tickets