Ga verder naar de inhoud
20210121 A4 864 koenbroos
Podium Theater

De Nijl is in Caïro aangekomen

Cie de KOE

Data

wo 30.06.21 | 20u30
tickets

Locatie

Westrand Dilbeek
Kamerijklaan 46
1700 Dilbeek

Tickets

€18 Basisprijs
€17 65+
€10 -21/dagstudent
€14 Vriendenprijs
€16 Abo-code Westrand

Extra

Deze voorstelling kon in november door de COVID-19-maatregelen niet doorgaan en wordt verplaatst naar 21/01/2021. Tickethouders zijn gecontacteerd.

De KOE duikt in de archieven. Peter Van den Eede en Willem de Wolf trekken deze tekst uit 1998 de 21ste eeuw in en zoeken uit hoe eminente filosofen soelaas kunnen bieden in tijden van mindfulness en dokter Google.

Het is niet omdat het leven als dusdanig zinloos is en hoofdzakelijk uit lijden bestaat, dat het verboden zou zijn om het zo goed mogelijk door te brengen.

Schopenhauer

Twee mannen, twee tegenpolen: ascese en hedonisme, ratio en romantiek, pragmatisme en heldendom, filosofie en slapstick. Wat ze alvast wel gemeen hebben, zijn hun nierstenen. En een vrouw die hen heeft achtergelaten, aan elkaar overgeleverd.

De KOE graaft diep in het eigen repertoire. Tot in 1998 om precies te zijn. Peter Van den Eede en Willem de Wolf spelen De Nijl is in Caïro aangekomen: een hilarische en diep menselijke commentaar op filosofie, theater en leven. Stoutmoedig herlezen en herwerkt naar teksten van Schopenhauer, Montaigne en Pascal. Ze trekken het stuk de 21ste eeuw in en zoeken uit hoe de eminente filosofen, plus enkele nieuwe spelers, soelaas kunnen bieden in tijden van mindfulness en dokter Google.

In 'De Nijl is in Caïro aangekomen' wagen twee broers zich wederom op het strijdveld van het salon. Vanachter hun kamerjas praten ze de stilte vol. Bloedverwanten vastgeklonken in een ratelende folie à deux. Met zoveel verbaal geweld kan het niet anders of de humor ontsnapt door kieren en gaten. Maar soms leiden woorden ook naar onbekende einders, en geven tere stukjes mens zich haast onmerkbaar bloot.

Credits

Tekst: Peter Van den Eede en Frank Focketyn | herwerking van en met Peter Van den Eede en Willem de Wolf | naar teksten van o.a. Schopenhauer, Montaigne en Pascal en ideeën uit 'Schijn bedriegt' van Thomas Bernhardt | techniek: Bram De Vreese en Shane Van Laer | dramaturgie: (o.v.) Griet op de Beeck | lichtontwerp: (o.v.) Marc Claeys

Ontdek meer

A Call to Prayer
Podium Klassiek

A Call to Prayer

Ghalia Benali & Romina Lischka

do 2.12.21
Sacristie Abdijkerk Grimbergen
Info & tickets
De Mens
Podium Muziek

De Mens

Late Night

za 4.12.21
Schouwburg Cc Strombeek
Info & tickets
Imagine No Lennon
Podium Muziek

Imagine No Lennon

Jean Bosco Safari, Ben Crabbé, David Piedfort e.a.

wo 8.12.21
Schouwburg Cc Strombeek
Info & tickets