Ga verder naar de inhoud
Ernest Hemingway
Podium Theater

De Reuzendoder van Ernest Hemingway

Thomas Janssens

Data

wo 31.03.21 | 20u30
reserveren

Locatie

Westrand Dilbeek
Kamerijklaan 46
1700 Dilbeek

Tickets

€20 Basisprijs
€19 65+
€10 -21/dagstudent
€16 Vriendenprijs

Openingsuren

Ernest Hemingway - Nobelprijswinnaar, vrouwenverslinder en alcoholist - noemde alcohol in een van zijn brieven een reuzendoder. Hij gebruikte zijn verslaving als wapen tegen een vijand. Maar welke vijand? Thomas Janssens schreef een nieuwe tekst voor vijf topacteurs.

Ernest Hemingway. Schrijver van ‘The sun also rises’ en ‘The old man & the sea’. Nobelprijswinnaar. Vrouwenverslinder. Overal ter wereld, van Cuba tot Parijs, stond hij bekend om zijn hoge alcoholtolerantie. Slechts twee voorwaarden had hij ten opzichte van zijn vuurwater: nooit onder het schrijven en bij voorkeur post meridiem. Maar waarom zo excessief? Waarom leek hij zichzelf te willen verwoesten? Tot het uiteindelijk zijn zelf geplande dood werd?

In één van zijn vele bekende brieven gebruikt Hemingway een opvallend woord: “Alcohol was de Reuzendoder, waar ik zo vaak niet buiten heb gekund; of althans graag buiten had gekund.”

Al hanteerden zijn drinkebroers andere begrippen, allen leken ze hun verslaving als wapen tegen dezelfde vijand in te zetten. Maar welke vijand was dat dan?

Thomas Janssens schrijft een nieuwe tekst voor vijf topacteurs: Lois Brochez, Clara Cleymans, Mieke De Grootte, Dahlia Pessemiers-Benamar en Geert Van Rampelberg. Samen brengen ze de kroniek van een morbide verslaving verteld door de belangrijkste getuigen: Hemingway’s vrouwen.

Credits

Concept, tekst, regie Thomas Janssens | Spel Lois Brochez, Clara Cleymans, Mieke De Grootte, Dahlia Pessemiers-Benamar en Geert Van Rampelberg | Scenografie Mikaël Wellens | Licht en geluid Katrijn Roels | In coproductie met Het Laatste Bedrijf // Arenbergschouwburg | Met ondersteuning van Literatuur Vlaanderen // Belgische Tax Shelter Maatregel voor podiumkunsten // VAD en TeGek?!

Ontdek meer

20210227 West Livestream
Podium Jazz

WEST o.l.v. Jan Van Moer

Live-stream jazzconcert

za 27.02.21
Schouwburg Cc Strombeek
Info & tickets
Astrid Stockman
Podium Muziek

Astrid Stockman

Matinee

zo 14.03.21
Schouwburg Cc Strombeek
Info & tickets
Nabou
Podium Jazz

Nabou

Hubert

wo 17.03.21
Schouwburg Cc Strombeek
Info & tickets