Ga verder naar de inhoud
20210730 Bombataz hero image
Podium Muziek

Bombataz

Data

vr 30.07.21 | 20u
tickets

Locatie

Terras Cc Strombeek
Gemeenteplein 1
1853 Strombeek-Bever

Tickets

€13 Basisprijs
€11 Vriendenprijs
€11 Buurtprijs

Wij spelen op KOER1853

Dat Brussel bruist van het jonge talent is al lang geen geheim meer. Onze hoofdstad ademt hiphop, jazz, pop, rock, electronica en alles daartussenin. Een voorbeeld van zo’n combinatie tussen dat alles is Bombataz. De Brusselse band maakte in 2019 furore met hun eerste EP ¡Kapao! (met o.a. de single Frankenstein). Nu eens klinken ze spectaculair virtuoos, dan weer grappig en speels. Soms ijzig melancholisch, om even later naadloos over te gaan in maffe stemeffecten en bevreemdende samples. Waar andere groepen al snel genadeloos uit de eerste bocht zouden gaan, houdt Bombataz het stuur stevig vast tijdens een heerlijk ritje door hun universum. Het viertal weet hun ontdekkingstocht ook door te trekken in hun liveshows, waarin het elk podium nonchalant vakkundig met de grond gelijk maakt.

In oktober 2020 kwam hun langverwachte debuutalbum Olympics of Love uit. Tijdens de lockdown in diezelfde periode was Bombataz nog te gast in onze lege schouwburg, als deel van De Residenten.

Vitja Pauwels gitaar, stem / Hendrik Lasure toetsen / Ruben De Maesschalck bas / Casper Van De Velde drums.

Pers

"Heel af en toe lijkt een jonge band àlles te hebben om het te maken. Bombataz is er zo eentje. Het Brusselse viertal maakt slimme, eclectische artpop die even dansbaar als gestoord is. De funky bassen en vernuftige jazzritmes getuigen van vakmanschap, en worden gekruid met een kleurrijke portie speelsheid - voornamelijk vertolkt door enorm catchy synths. Denk: BeraadGeslagen meets Animal Collective, maar dan in de eighties." - HUMO

Ontdek meer

20210604 Comedy Parade overview
Podium Humor

Wim Helsen, Thomas Smith, Jade Mintjens & MC Seppe Toremans

Comedy Parade

wo 16.06.21
Terras Cc Strombeek
Info & tickets
20210618 vroegerwasdetoekomstbeter overview
Podium Theater

Vroeger was de toekomst beter

LAZARUS en Günther Lesage

vr 18.06.21
Schouwburg Cc Strombeek
Info & tickets
c Bart Grietens
Podium Dans

Alexander Vantournhout

Screws

wo 23.06.21
ASIAT-site
Info & tickets