Ga verder naar de inhoud
20210730 Bombataz hero image
Podium Muziek

Bombataz

Wij spelen op KOER1853

Dat Brussel bruist van het jonge talent is al lang geen geheim meer. Onze hoofdstad ademt hiphop, jazz, pop, rock, electronica en alles daartussenin. Een voorbeeld van zo’n combinatie tussen dat alles is Bombataz. De Brusselse band maakte in 2019 furore met hun eerste EP ¡Kapao! (met o.a. de single Frankenstein). Nu eens klinken ze spectaculair virtuoos, dan weer grappig en speels. Soms ijzig melancholisch, om even later naadloos over te gaan in maffe stemeffecten en bevreemdende samples. Waar andere groepen al snel genadeloos uit de eerste bocht zouden gaan, houdt Bombataz het stuur stevig vast tijdens een heerlijk ritje door hun universum. Het viertal weet hun ontdekkingstocht ook door te trekken in hun liveshows, waarin het elk podium nonchalant vakkundig met de grond gelijk maakt.

In oktober 2020 kwam hun langverwachte debuutalbum Olympics of Love uit. Tijdens de lockdown in diezelfde periode was Bombataz nog te gast in onze lege schouwburg, als deel van De Residenten.

Vitja Pauwels gitaar, stem / Hendrik Lasure toetsen / Ruben De Maesschalck bas / Casper Van De Velde drums.

Pers

"Heel af en toe lijkt een jonge band àlles te hebben om het te maken. Bombataz is er zo eentje. Het Brusselse viertal maakt slimme, eclectische artpop die even dansbaar als gestoord is. De funky bassen en vernuftige jazzritmes getuigen van vakmanschap, en worden gekruid met een kleurrijke portie speelsheid - voornamelijk vertolkt door enorm catchy synths. Denk: BeraadGeslagen meets Animal Collective, maar dan in de eighties." - HUMO

Ontdek meer

Balsam
Podium Theater

Balsam

Laika/ Zefiro Torna

vanaf vr 24.09.21
Den Douwe
Info & tickets
Willy Sommers
Podium Muziek

Willy Sommers

Sommers of 69

wo 29.09.21
Schouwburg Cc Strombeek
Info & tickets
Wunderkammer affiche low
Podium Muziek

WUNDERKAMMER

vanaf do 30.09.21
Cc Strombeek
Info & tickets