Ga verder naar de inhoud
Balsam in londen2
Podium Theater / Klassiek

Balsam

Laika/ Zefiro Torna

Data

vr 24.09.21 | 20u30
uitverkocht
za 25.09.21 | 20u30
tickets
zo 26.09.21 | 16u
tickets
zo 26.09.21 | 20u30
tickets

Locatie

Den Douwe
Beverselaan
1853 Strombeek-Bever

Tickets

€25 Basisprijs
€24 65+
€23 -21/dagstudent
€22 Vriendenprijs

Duur

1u15

Extra

De voorstelling op 24/09 is enkel op uitnodiging.

BALSAM is een muzikale en zintuiglijke performance. Een alchemistisch concert. Een zinnenprikkelend laboratorium waarin de live uitgevoerde muziek samensmelt met verrassende geuren, smaken, met visuele en fysieke ervaringen.

De bedwelmende muziek voert je mee langs traditionele gezangen uit Portugal, Griekenland en IJsland, mystieke klanken van Hildegard Von Bingen, 15de-eeuwse polyfone muziek en eigen composities. De teksten van de liederen gaan terug op verzen uit het Bijbelse Hooglied, gedichten van Vergilius en Horatius en op de poëzie van tijdgenoten van Baudelaire en Verhaeren. Ze gaan over het spel van de liefde, over verlangen en verdriet, de zoete geur van jasmijn en de schoonheid van een boom. Ze zijn een hulde de helende, stimulerende en betoverende werking van kruiden en planten.

Terwijl bedwelmende muziek je meevoert, ben je getuige van fascinerende alchemistische processen. Olie stolt tot eetbare parels, een bloemknop geeft een elektrische sensatie, een mineraal blijkt een zoete lekkernij. Alchemisten reiken je ongekende proeverijen en geuren aan, ervaringen die je deelt met je buur. Convivialiteit oftewel de ‘kunst van het samenleven’ als troost. BALSAM doet dromen, is spiritueel en zinnelijk, aards en hemels tegelijk. Een ode aan het leven en het mysterie ervan.

Een onverwacht smorgasbord van zintuiglijke prikkeling - bereid je ogen, oren, neus en smaakpapillen voor op een ontdekkingsreis! *****

todolist.london
© Kathleen Michiels
© Kathleen Michiels
© Kathleen Michiels
© Kathleen Michiels

Pers

Pleidooi voor een nieuwe intimiteit
"De combinatie van pakkende poëtische live-muziek, een visueel schouwspel van ‘showcooking’ en de opdracht om als toeschouwer allerlei onbekende poeders, amuses, drankjes en vreemdsoortige gerechten naar binnen te werken, was voor mij ongezien. Zinnenprikkelend. Een donkere plek, hier en daar een wolkje toeschouwers, fysiek veel afstand, maar emotioneel een grote verbondenheid."
Open Doek Magazine (Annelies Leysen)

Balsem op de ziel
"... wat hebben we de laatste weken een honger gehad: naar dit voedende samenzijn, naar deze gedeelde zinnelijkheid. Naar deze poëzie."

Etcetera (Evelyne Coussens)

BALSAM: poëtische zalf
".... een meeslepende en overweldigende ervaring ...."

Klassiek-Centraal (Viviane Redant)

Zinnelijk theater rond roesopwekkende planten en kruiden
"Laika en Zefiro Torna (…) weten heel esthetisch en gestileerd klanken en smaken tot een zinnelijke sensatie te versmelten."

Theaterkrant.nl (Tuur Devens)

Het tegendeel van virtueel
"Laika en Zefiro Torna breken de zintuigen open. Een zegen voor wie even wil herademen na maanden van virtuele cultuur."

De Standaard (Annemarie Peeters)

Laika en Zefiro Torna brengen 'Balsam' voor de ziel
"BALSAM verwent je oren, ogen en smaakpapillen op de meest minzame manier. En het nodigt je zo uit om met open zintuigen en fijngevoeligheid in het leven te staan en van de wereld te proeven."

Knack Focus (Els Van Steenberge)

Weer voorzichtig proeven van theater
"Het geheel heeft iets melancholisch, maar zit ook vol hoop. Symbolischer had het openingsstuk van deze bijzondere Zomer van Antwerpen niet kunnen worden."
Het Nieuwsblad (Magali Degrande)

Reportage
"Muziektheatervoorstelling om te kijken, luisteren, proeven en ruiken."

ATV Nieuws

Ontdek meer

Iemand moet het doen
Podium Theater

Iemand moet het doen

LAZARUS & Robbin Rooze

za 2.10.21
Schouwburg Cc Strombeek
Info & tickets
Boy
Podium Theater / Klassiek

Boy

Kyoko Scholiers/ HERMESensemble

wo 20.10.21
Schouwburg Cc Strombeek
Info & tickets
DAVID of hoe we ons bedacht hebben
Podium Theater

DAVID of hoe we ons bedacht hebben

de Koe/ De Nwe Tijd/ Hof van Eede

wo 3.11.21
Schouwburg Cc Strombeek
Info & tickets