Ga verder naar de inhoud
Klein baby affiche online beeld Alexander Deprez vormgeving Wannes Cools
Podium Theater

Baby

Eleonore Van Godtsenhoven & Arne de Tremerie

Data

do 9.02.23 | 20u30

Locatie

Schouwburg Cc Strombeek
Gemeenteplein 1
1853 Strombeek-Bever

Tickets

€15 Basisprijs
€14 65+
€10 -21/dagstudent
€12 Vriendenprijs
€13 Abo extra Westrand

Door ziekte wordt deze voorstelling jammer genoeg GEANNULEERD.

Tickethouders worden gecontacteerd.

In Baby nemen twee personages je mee in de grote constructie die we liefde noemen. Hoe (on)bezoedeld is ons beeld van de liefde nog door de mainstream beeldenstroom? En kunnen we de beelden die we van de liefde hebben ontdoen van hun cliché’s?

'De liefde moet opnieuw worden uitgevonden.' Met deze zin trokken Eleonore Van Godtsenhoven en Arne De Tremerie zich terug in een wereld van iconische filmbeelden, absurde datingformats, stukgelopen relaties, filosofische bespiegelingen, algoritmische toevalligheden, ongeloofwaardige cliché’s en groteske gebaren.

Klein baby affiche online beeld Alexander Deprez vormgeving Wannes Cools

Staren we ons nog steeds blind op de Hollywoodiaanse romantiek? Of is de liefde een verlangen naar een verlangen geworden? Een illusie waar de markt handig op inspeelt? En wie bepaalt wat de norm is? In BABY gaan twee personages op onderzoek. Ze laten het publiek plaatsnemen rond de arena om samen de constructie die we liefde noemen te dissecteren en op zoek te gaan naar een alternatief.

"De liefde moet opnieuw worden uitgevonden" is een stelling van cultuurfilosoof Alain Badiou uit zijn boekje 'Ode aan de liefde'. Daarin stelt hij dat de liefde gevaar loopt doordat ze ontdaan is van alle toevalligheid. Ze wordt voorspelbaar en kan zo als product verkocht worden via apps en datingformats. Badiou roept de mensheid op om daar tegenin te gaan.

Credits

Creatie Eleonore Van Godtsenhoven en Arne De Tremerie | Spel Eleonore Van Godtsenhoven, Arne De Tremerie | Scenografie en licht Berten Vanderbruggen | Kostuum Lucie Plasschaert | Eindregie Jesse Vandamme | Zakelijke leiding Marie Luyten | Beeld Alexander Deprez | Vormgeving Wannes Cools | Uitvoerend producent Klein Verzet / Eigen Kweek | Met ondersteuning van De Vlaamse Gemeenschap | Met dank aan Lies Pauwels, Jan Steen, Jesse Vandamme, Lucie Plasschaert, Wannes Cools, Semna Segal

Baby 4

Eleonore Van Godtsenhoven (°Brussel, 1990) behaalde de Master Drama aan KASK School of Arts. Eleonore timmert aan een parcours als speler en maker. Met Carine van Bruggen schreef en maakte ze Claire Obscure en History of Shadows. Ze was te zien in de voorstelling £¥€$ van Ontroerend Goed, Giants van Jesse Vandamme en Laurens Aneca (TAZ, 2021) en De Gemoederen van Het Kwartier en de kolifokkers. Ze is deel van Camping Sunset, een Gents spelerscollectief waar ze in de voorstellingen Zomergasten, Happiness en TEN OORLOG speelde. Met Menzo Kircz maakt ze komend seizoen de voorstelling RESIDU (local) dat reeds in diverse vormen en op verschillende plekken gepresenteerd werd.

Arne De Tremerie (°Gent, 1992) studeerde in 2020 af aan KASK Drama in Gent. Momenteel is hij te zien in de productie Grief and beauty van Milo Rau en NTGent die zowel in binnen als buitenland tourt. In het verleden speelde hij mee in producties van onder andere Lies Pauwels, Siona Houthuys en Berten vanderbruggen en Laika. Hij is lid van Camping Sunset en speelde mee in Zomergasten, Happiness en TEN OORLOG. Arne speelde mee in de speelfilms Coffee (2016) en Bastaard (2019) en in televisieseries als L'Aquila Grandi Speranze (2018) en Black-out (2020).

De Nieuwe Collectie

Deze voorstelling maakt deel uit van
de nieuwe collectie.

Eigen Kweek

Eigen Kweek

Deze voorstelling komt tot stand in kader van Eigen kweek, een talentontwikkelingstraject voor jonge podiumkunstenaars en aspirant zakelijk leiders. Het traject vindt intussen plaats in drie provincies (Vlaams-Brabant, Antwerpen en West-Vlaanderen) en ondersteunt theatermakers en circusartiesten die nog maar net zijn afgestudeerd en hun eerste stappen zetten als professioneel maker.

In elke provincie wordt één podiumkunstenaar of gezelschap gekoppeld aan één aspirant zakelijk leider. Zij krijgen samen de kans om een allereerste eigen productie te realiseren. En dit met voldoende tijd, ruimte, ondersteuning en budget. Na de creatie doen ze een tournee rond de cultuurcentra in hun eigen provincie , met een korte oversteek naar de andere regio’s. Eigen Kweek is een project van 37 cultuurcentra, samen met atelierwerking Cas-Co (Leuven) en alternatief managementbureau Klein Verzet. Met de steun van de Vlaamse overheid.

Interview

Jonge makers Eleonore Van Godtsenhoven en Arne De Tremerie schreven zich in voor Eigen Kweek met de voorstelling Baby en veroverden zo een plekje in ons festival De Nieuwe Collectie. We praten met hen over samenwerken, kansen voor jongeren en natuurlijk de liefde…

Ontdek meer

Please (don't) let me be (mis)understood
Podium Theater

Please (don't) let me be (mis)understood

Geert Belpaeme

do 26.01.23
Schouwburg Cc Strombeek
Info & tickets
Ndoto
Podium Dans

Ndoto

Lucas Katangila

do 16.02.23
Westrand Dilbeek
Info & tickets
Field of view
Podium Theater

Field of view

Kevin Trappeniers

za 18.02.23
Schouwburg Cc Strombeek
Info & tickets