Ga verder naar de inhoud
20211118 Lontano
Podium Klassiek

Anja Lechner & François Couturier

Lontano

Data

do 18.11.21 | 20u30
tickets

Locatie

Abdijkerk Grimbergen
Kerkplein 1
1850 Grimbergen

Tickets

€25 Basisprijs
€24 65+
€22 -21/dagstudent
€22 Vriendenprijs

Duur

1u10'

Melancholie, betovering, avontuurlijke muziek op de grens tussen klassiek, improvisatie en pure schoonheid.

De Duitse celliste Anja Lechner is waarschijnlijk het meest gekend voor haar album Chants, Hymns and Dances met pianist Vassilis Tsabropoulos, dat topte in de Amerikaanse klassieke muziek hitlijsten. Ze speelde ook bij het wereldbekende Rosamunde Quartett en met Dino Saluzzi. Haar vaste sparringpartner, de Franse pianist François Couturier, speelt zowel jazz (vaak met Anouar Brahem) als klassiek.

Samen maken ze hun meest persoonlijke en evocatieve werk, eerder al op het album Moderato Cantabile, waar ze werk van componisten als Gurdjieff en Mompou brachten, en nu met het nieuwe album Lontano. Daarop trekken ze volop de kaart van improvisatie: redelijk ongebruikelijk voor een klassiek getrainde celliste – al is het absoluut niet de eerste keer voor Anja Lechner – maar tweede natuur voor François Couturier, die ook regelmatig speelde met Michel Portal en John McLaughlin.

De muzikale vertaling van Lontano is “ver weg”, en dit werk kan dan ook gezien worden als de creatie van muziek die duidelijk gevormd werd door invloeden verder weg dan de gebruikelijke westerse tradities. De muziek heeft een spirituele verzuchting, soms adembenemend mooi, soms erg onrustig, en vaak zeer atmosferisch.

Dit exclusieve concert is zowel een must voor de avontuurlijke klassieke-muziekliefhebber als voor de jazzfanaat – betoverende muziek met een uniek geluid, verstilde virtuositeit, en telepathisch samenspel van cello en piano. In de Abdijkerk van Grimbergen.

Ontdek meer

A Call to Prayer
Podium Klassiek

A Call to Prayer

Ghalia Benali & Romina Lischka

do 2.12.21
Abdijkerk Grimbergen
Info & tickets
Het Collectief
Podium Klassiek

Het Collectief

Frans versus Saariaho

wo 5.01.22
Kerk Beigem
geannuleerd
Wild
Podium Theater

Wild

Lucas Derycke / Matthias Van de brul / Ellis Meeusen & I SOLISTI

zo 27.02.22
Schouwburg Cc Strombeek
Info & tickets