Ga verder naar de inhoud
About ellyc Kurt Van der Elst
Podium Theater

About Elly

tg STAN / de Roovers / Toneelhuis / Theater Antigone

Data

vr 21.04.23 | 20u30
tickets
za 22.04.23 | 20u30
tickets

Locatie

Schouwburg Cc Strombeek
Gemeenteplein 1
1853 Strombeek-Bever

Tickets

€20 Basisprijs
€19 65+
€10 -21/dagstudent
€16 Vriendenprijs
€18 Abo extra Westrand

Duur

1u45

Extra

in kader van PeriferiK, een samenwerking tussen Kaaitheater en drie cultuurhuizen in de periferie van de grootstad: Westrand, Cc Strombeek en CC De Factorij

plaatsen zijn ongenummerd

English surtitels

i.k.v. PERIFERIK

tg STAN duikt opnieuw in het oeuvre van de Iraanse filmmaker Asghar Farhadi. Een groep van elf toneelspelers, waarin verschillende generaties en afkomsten vertegenwoordigd zijn – Iraaks, Iraans, Nederlands, Belgisch, Afghaans - creëeren een voorstelling over twijfel, over vriendschap, eer en verantwoordelijkheid.

I believe that the similarities among the human beings on this earth and its various lands, and among its cultures and its faiths, far outweigh their differences.

Asghar Farhadi
CAMPAGNEBEELD

Na de voorstelling A Separation (2020) duikt tg STAN opnieuw in het oeuvre van de Iraanse filmmaker Asghar Farhadi, ditmaal met zijn volgens cinefielen beste film: About Elly. Het verhaal speelt zich af aan de Kaspische Zee, waar een groep vrienden met hun kinderen een weekend doorbrengt. Elly, de kleuterjuf van het kind van Sepideh, is mee als gast. Ahmad, pas gescheiden, is net een paar dagen terug uit Duitsland. Sepideh probeert hen te koppelen. Er heerst een uitgelaten sfeer. Er wordt gediscussieerd, gegeten, gezongen, gedanst.

Door een plotse verdwijning worden de onderlinge verhoudingen op scherp gesteld. We zien een groep mensen worstelen met hun moraal. Het onbekommerde maakt plaats voor drama. De solidariteit brokkelt af en ieders individuele belangen treden op de voorgrond. Durft een individu verraad te plegen tegenover een ander als die zo de groep in bescherming kan nemen? Welke waarheid is waar en voor wie? En is de waarheid wel zo relevant? Of kan een leugen redding brengen?

Credits

van en met Haider Al Timimi, Kes Bakker, Robby Cleiren, Jolente De Keersmaeker, Lukas De Wolf, Anna Franziska Jäger, Manizja Kouhestani, Armin Mola, Mokhallad Rasem, Scarlet Tummers en Stijn Van Opstal | concept Jolente De Keersmaeker en Scarlet Tummers | decor Joé Agemans, Damiaan De Schrijver en Stijn Van Opstal | licht Luc Schaltin | kostuums Fauve Ryckebusch | productie tg STAN | coproductie Toneelhuis, de Roovers, Theater Antigone, Het Laatste Bedrijf, Gallop Tax Shelter. Deze productie kwam tot stand met de steun van de Tax Shelter-maatregel van de Belgische Federale Overheid.

Lees meer

Kurt Van der Elst
Kurt Van der Elst
Kurt Van der Elst
Kurt Van der Elst
Kurt Van der Elst
Kurt Van der Elst
Kurt Van der Elst
Kurt Van der Elst

Ontdek meer

Begin
Podium Theater

Begin

Elena Peeters

wo 12.04.23
Westrand Dilbeek
Info & tickets
RITEN
Podium Theater

RITEN

Lien Thys en Tim Bogaert

do 27.04.23
Schouwburg Cc Strombeek
Info & tickets
Amor Mundi
Podium Theater

Amor Mundi

Theater Malpertuis

wo 3.05.23
Schouwburg Cc Strombeek
Info & tickets