Ga verder naar de inhoud
20211202 A Call to Prayer
Podium Klassiek

A Call to Prayer

Ghalia Benali & Romina Lischka

Data

do 2.12.21 | 20u30
tickets

Locatie

Abdijkerk Grimbergen
Kerkplein 1
1850 Grimbergen

Tickets

€18 Basisprijs
€17 65+
€15 -21/dagstudent
€15 Vriendenprijs

Gambiste Romina Lischka en zangeres Ghalia Benali en hun gemeenschappelijke liefde voor de Franse barokmuziek van Marin Marais.

Als er iets is dat de Oostenrijkse-Belgische gambiste Romina Lischka en de Tunesisch-Belgische zangeres Ghalia Benali bindt, dan is het hun gemeenschappelijke liefde voor de Franse barokmuziek van Marin Marais. Samen brengen ze een programma waarin Indiase raga’s en Arabische melodieën moeiteloos aansluiten bij de melancholische stemmingen van Marin Marais. Het fragiele maar indringende gambaspel van Romina Lischka haakt prachtig in op de volle, soms rauwe stem van Benali.

Marin Marais (1656-1728), een virtuoze Franse meesterbespeler van de viola da gamba en leerling van de mysterieuze Monsieur de Sainte-Colombe (1640-1700), componeerde ruim 500 stukken voor de gamba en bracht het instrument hoog aanzien in de Franse barok. Ghalia en Romina starten hun muzikale ontmoeting met zijn Pièces de Viole. In het plezier van luisteren naar elkaar en uitwisselen van muzikale gedachten over verschillende stijlen en culturen, ontwikkelen ze een dialoog waarin ze de gemeenschappelijke geest van Arabische maqams, Indiase raga’s en de impressionistische stemmingen van Marais proberen te vangen.

Credits

Ghalia Benali, Arabische zang | Romina Lischka, viola da gamba & dhrupad zang | Vincent Noiret, contrabas

Ontdek meer

Het Collectief
Podium Klassiek

Het Collectief

Frans versus Saariaho

wo 5.01.22
Kerk Beigem
geannuleerd
Taurus Quartet
Podium Klassiek

Taurus Quartet

Slow Motion

do 3.02.22
Abdijkerk Grimbergen
Info & tickets
Musiques du Silence
Podium Klassiek

Musiques du Silence

Guillaume Coppola

do 20.10.22
Sacristie Abdijkerk Grimbergen
Info & tickets