Ga verder naar de inhoud

Radio Fiona (5+)

Een luisterspel in drie delen

Het theater komt weer tot leven

In de lege wandelgangen van een schouwburg is de conciërge Fiona alleen achtergebleven. De schouwburg is toe. Niemand speelt of danst nog op de planken, niemand zit verwonderd te kijken in de zaal. Het is stil. Om de leegte in huis, en in haar hart, te vullen, start Fiona haar eigen radioprogramma: Radio Fiona! Ze interviewt de dingen rondom haar: een huilende wc-borstel, de balletvloer, een manisch gordijn of Dramaturgino, de huisdramaturg. Zo komt het theater weer even tot leven. Eventjes toch. Al is het misschien alleen maar in Fiona's hoofd.

Kinderpodcast

Sofie Palmers en Katrien Pierlet

Deze kinderpodcast van Sofie Palmers en Katrien Pierlet was reeds te beluisteren tijdens de kerstvakantie van 2020. Wie die toen gemist heeft, kan de verschillende afleveringen hieronder alsnog beluisteren.

Credits

Idee en uitvoering: Sofie Palmers en Katrien Pierlet | Assistentie interview & montage: Ilse Cox | Montage: Wederik De Backer | Illustraties: Lies Ferny | Productie: Palmers & Pierlet vzw

Radio Fiona is een kinderpodcast die tot stand kwam met de steun van de Vlaamse Gemeenschap en in coproductie met vzw palmers & pierlet, CC Het Gasthuis, CC De Ploter, Froefroe, CC Strombeek, 30CC, met dank aan CC De Werft & CC ‘t Getouw.