Klassiek Podium Podium 2018-2019

Met: Bart Jacobs (orgel en klavecimbel), Jan Van Elsacker (tenor), Ruth van Killegem (blokfluiten) en Bernard Woltèche (barokcello).

'Si dolce tormento' van Claudio Monteverdi, 'Usurpator tirano' van Giovanni Felice Sances, en instrumentale werken van o.a. A. Corelli en A. Vivaldi, tonen aan dat gevoelens van onder meer liefde, haat en verraad componisten van toen inspireerden tot het schrijven van ‘Italiaanse parels’. Dit alles wordt aangevuld met verrassende Italiaanse geïnspireerde orgelmuziek van o.a. J.S. Bach.

De Belgische tenor Jan Van Elsacker is één van de groten op het gebied van de Italiaanse oude muziek en wordt begeleid door de Brusselse kathedraalorganist Bart Jacobs (orgel en klavecimbel), Ruth van Killegem (blokfluiten) en Bernard Woltèche (barokcello). Zij wisselen aria’s, instrumentale muziek en orgelmuziek op een heerlijke manier met elkaar af. Een avond om te genieten met ‘Perle dall’Italia’ !


Gerelateerde events

Balsam / Zinnenprinkelend kruidenlabo

Zefiro Torna

| Kerk Beigem
Wereld Klassiek Podium Podium 2018-2019
Cd-relaese concert! In december 2018 toert muziekensemble Zefiro Torna door Vlaanderen en Nederland met 'Balsam', opvolger van de succesproducties 'Les Tisserands' en 'O, Monde Aveugle!' Geen beter medicijn om de koude winterdagen te verdrijven dan de warme, helende klanken van dit programma.
Tickets

Bach | integrale sonates voor viool en klavecimbel

Guido De Neve & Frank Agsteribbe

| Sacristie Abdijkerk Grimbergen
Klassiek Podium Podium 2018-2019
Violist Guido De Neve deed de voorbije 10 jaar heel wat opzoekingswerk rond de historische uitvoeringspraktijken. Het resultaat is een nieuwe cd met de 6 vioolsonates van J.S.Bach. Het leverde meteen een 10 op in het tijdschrift ‘Luister’. Oordeel zelf op het concert in Grimbergen.
Tickets

Crossing

Philippe Thuriot (accordeon) & Tony Nys (altviool)

| Sacristie Abdijkerk Grimbergen
Klassiek Podium Podium 2018-2019
Van Bach tot Piazzolla, van glasheldere polyfonie tot passionele tango. Deze twee rasmuzikanten zorgen alvast voor een verrassende symbiose.
Tickets

Bach | Mattheuspassie

Octopus Koor, Flanders Boys Choir, Barokorkest Le Concert d'Anvers en solisten

| Abdijkerk Grimbergen
Klassiek Podium Podium 2018-2019
Nooit werd het passieverhaal op zulke ontroerende wijze tot bij de luisteraar gebracht als met de aria’s, koralen en koren van Johann Sebastian Bach, die in het muzikaal geheugen van velen gegrift staan.
Tickets