Theater Podium Seizoen 2017-2018

Voorstelling in Castelhof Sint-Martens-Bodegem

Een één-op-één voorstelling voor 30 toeschouwers, aan één ronde tafel.

PERHAPS ALL THE DRAGONS Horror Vacui [#3]

[…in our lives are princesses who are only waiting to see us act, just once, with beauty and courage]


Een ronde tafel
met dertig schermen aan één kant
en dertig toeschouwers aan de andere kant.
Dertig één-op-één verhalen.
De toeschouwer kan er vijf kiezen die hij wil zien.

Een bekende pianist beseft op het podium dat ze het verkeerde concerto ingestudeerd heeft. Een neurochirurg verwisselt hoofd en lichaam van twee levende apen. In Japan zijn er 700 000 mensen die leven als hikikomori, teruggetrokken in hun slaapkamers voor minstens een jaar lang, weg van het sociale leven. Six degrees of separation, een theorie die stelt dat eenieder op onze planeet, door een netwerk met zes tussenstappen met elkaar verbonden is.
Het publiek krijgt een brede waaier aan verschillende verhalen voorgeschoteld.

Berlin gaat op zoek naar de mensen achter de kleine of grote verhalen in internationale magazines, kranten, gespecialiseerde internet sites, YouTube. De thematiek van deze verhalen is eclectisch: van een filosofisch voorstel, over een wetenschappelijk detail, tot een anekdote…

Dertig verhalen, getransformeerd tot dertig gefilmde monologen met een dramaturgie die hen een zekere coherentie verleent. Alle verhalen hebben exact dezelfde lengte en interageren op verschillende momenten met elkaar.

Gerelateerde events

Sue me Modderfokker

SKaGEN/Mathijs F Scheepers

| CC Strombeek - Schouwburg
Theater Podium Podium 2018-2019
Na ‘Survival of the Fittest’ en ‘Garmisch-Partenkirchen’ kruipt Mathijs F Scheepers met grote graagte wederom solo op de planken, bijgestaan door muzikant Tim Clément. Met ‘SUE ME MODDERFOKKER’ tackelt hij zijn verlangen naar wraak.
Tickets

King Lear

Toneelgroep Maastricht

| Westrand - Dilbeek
Theater Podium Podium 2018-2019
Niet te missen klassieker, bol van gekonkel, verraad, onrecht, verderf en doortrapte intriges, maar ook van klaterende taal. Met Dirk Roofthooft, Huub Stapel e.a.
Tickets

Pieter Embrechts

A Street Concert*** Gezongen Portretten op Doek

| Schouwburg Cc Strombeek
Film Wijde Wereld Weken Muziek Theater Podium Podium 2018-2019
Pieter Embrechts interviewde zijn buren in de Turnhoutsebaan (Antwerpen). Het resultaat van alle interviews is een indringende muziektheatervoorstelling waarin de verhalen verteld worden via songs en filmische portretten. Een kruisbestuiving van cinema, docu, muziek en theater.
Tickets