Theater Podium Seizoen 2017-2018

Voorstelling in Castelhof Sint-Martens-Bodegem

Een één-op-één voorstelling voor 30 toeschouwers, aan één ronde tafel.

PERHAPS ALL THE DRAGONS Horror Vacui [#3]

[…in our lives are princesses who are only waiting to see us act, just once, with beauty and courage]


Een ronde tafel
met dertig schermen aan één kant
en dertig toeschouwers aan de andere kant.
Dertig één-op-één verhalen.
De toeschouwer kan er vijf kiezen die hij wil zien.

Een bekende pianist beseft op het podium dat ze het verkeerde concerto ingestudeerd heeft. Een neurochirurg verwisselt hoofd en lichaam van twee levende apen. In Japan zijn er 700 000 mensen die leven als hikikomori, teruggetrokken in hun slaapkamers voor minstens een jaar lang, weg van het sociale leven. Six degrees of separation, een theorie die stelt dat eenieder op onze planeet, door een netwerk met zes tussenstappen met elkaar verbonden is.
Het publiek krijgt een brede waaier aan verschillende verhalen voorgeschoteld.

Berlin gaat op zoek naar de mensen achter de kleine of grote verhalen in internationale magazines, kranten, gespecialiseerde internet sites, YouTube. De thematiek van deze verhalen is eclectisch: van een filosofisch voorstel, over een wetenschappelijk detail, tot een anekdote…

Dertig verhalen, getransformeerd tot dertig gefilmde monologen met een dramaturgie die hen een zekere coherentie verleent. Alle verhalen hebben exact dezelfde lengte en interageren op verschillende momenten met elkaar.

Gerelateerde events

Salut Copain

Dounia Mahammed

| Schouwburg Cc Strombeek
Theater Podium Seizoen 2017-2018
Gedachten buitelen over elkaar heen in deze intieme solo van Dounia Mahammed. Dounia gebruikt taal als medium om op scène te wankelen en te bevragen. 'Salut Copain' is haar afstudeervoorstelling en was dé hit van TAZ 2016. Een vurige poging om via het absurde iets reëels te raken.
Tickets

Oeps

Theater Antigone

| Westrand Dilbeek
Theater Podium Seizoen 2017-2018
De mens heeft geen historisch bewustzijn, kreunde Goethe al. L’histoire se répète en we willen er maar niet uit leren. Voor 'Oeps' verdiepten Jos Verbist en Raven Ruëll zich twee jaar lang in de geschiedenis van de Groote Oorlog. Ze concludeerden dat die eigenlijk nooit is opgehouden.
Tickets

Slapend Rijk

SKaGeN

| Schouwburg Cc Strombeek
Theater Podium Seizoen 2017-2018
Als een ingeslapen dorpje een voortrekkersrol mag spelen in de sector van de windenergie barst een weinig subtiele stijd los. Een tragikomedie met een vuil groen randje...
Tickets