Secundair onderwijs Scholen Wijde Wereld Weken Seizoen 2018-2019

Een film van Leslie Verbeeck 2017 België Nederlands ondertiteld

De Antwerpse Aminata Demba reist naar Mali in de voetsporen van haar overleden vader. Hij vertrok als jonge Malinese nomade uit zijn geboorteland om de wereld rond zich te ontdekken. Zijn avontuur bracht hem in verschillende Afrikaanse landen, maar uiteindelijk kwam hij begin jaren zeventig als expat terecht in de diamantsector van Antwerpen. Een tijdelijk plan werd een permanent plan. Via haar zoektocht komt Aminata in aanraking met de huidige generatie twintigers in Mali, ambitieuze vertrekkers, blijvers en mensen die terugkeren.

Aminata, zelf geboren in Antwerpen, staat stil bij cruciale vragen verbonden aan haar eigen identiteit en herkomst. Haar reis leidt tot ingrijpende persoonlijke verhalen, tot confronterende momenten, maar vooral ook tot inzichten die voor vele jongeren herkenbaar zullen zijn, zowel in Mali als in België, ongeacht hun afkomst.

Deze film kadert in de Wijde Wereld Weken, een initiatief van diverse partners in Grimbergen die elk jaar in de maand oktober plaatsvindt. Met de WWW focussen we op diversiteit in onze samenleving. Samen gaan we onderweg. Nieuwsgierig naar de leefwereld van een ander. Met oog voor wat ons bindt en in de hoop te overbruggen wat ons scheidt. We zijn immers allen wereldburgers.

Teaser Pelikaanstraat 20

Vlieg

Gerelateerde events

A Street Concert (Project)

Pieter Embrechts

| Cc Strombeek
Secundair onderwijs Scholen Seizoen 2018-2019
Muziek. Film. Woorden. Pieter Embrechts. En een aantal gewone mensen met een uitzonderlijk verhaal. Dat zijn de ingrediënten van ‘A Street Concert’, een muzikale documentaire over inwoners van de Antwerpse Turnhoutsebaan.

Zonder u (Project)

Mich Walschaert en Ineke Nijssen

| Cc Strombeek
Secundair onderwijs Scholen Seizoen 2018-2019
“Zonder u” gaat over een stom noodlottig toeval, over afscheid nemen, over loslaten. Over een koppel dat met hun speciaal gebouwde mobilbike een jaar lang de wereld rondreist. Hij is dood, dat wel. Maar hij reist mee. Zwaar? Niet echt. Er zal gelachen worden. Veel. Maar ook geweend. Een beetje.

Liyana

| CC Strombeek - Schouwburg
Secundair onderwijs Scholen Wijde Wereld Weken Seizoen 2018-2019
Een groepje weeskinderen uit Swaziland bedenkt een verhaal: ze fantaseren hoe de dappere Liyana op een tocht vertrekt om haar ontvoerde broertjes te bevrijden. De jonge vertellers bedenken voor hun heldin een pad vol gevaren en betovering en putten hun inspiratie uit hun eigen leven.