Secundair onderwijs Scholen Wijde Wereld Weken Seizoen 2018-2019

Een film van Leslie Verbeeck 2017 België Nederlands ondertiteld

De Antwerpse Aminata Demba reist naar Mali in de voetsporen van haar overleden vader. Hij vertrok als jonge Malinese nomade uit zijn geboorteland om de wereld rond zich te ontdekken. Zijn avontuur bracht hem in verschillende Afrikaanse landen, maar uiteindelijk kwam hij begin jaren zeventig als expat terecht in de diamantsector van Antwerpen. Een tijdelijk plan werd een permanent plan. Via haar zoektocht komt Aminata in aanraking met de huidige generatie twintigers in Mali, ambitieuze vertrekkers, blijvers en mensen die terugkeren.

Aminata, zelf geboren in Antwerpen, staat stil bij cruciale vragen verbonden aan haar eigen identiteit en herkomst. Haar reis leidt tot ingrijpende persoonlijke verhalen, tot confronterende momenten, maar vooral ook tot inzichten die voor vele jongeren herkenbaar zullen zijn, zowel in Mali als in België, ongeacht hun afkomst.

Deze film kadert in de Wijde Wereld Weken, een initiatief van diverse partners in Grimbergen die elk jaar in de maand oktober plaatsvindt. Met de WWW focussen we op diversiteit in onze samenleving. Samen gaan we onderweg. Nieuwsgierig naar de leefwereld van een ander. Met oog voor wat ons bindt en in de hoop te overbruggen wat ons scheidt. We zijn immers allen wereldburgers.

Teaser Pelikaanstraat 20

Vlieg

Gerelateerde events

Liyana

| CC Strombeek - Schouwburg
Secundair onderwijs Scholen Wijde Wereld Weken Seizoen 2018-2019
Een groepje weeskinderen uit Swaziland bedenkt een verhaal: ze fantaseren hoe de dappere Liyana op een tocht vertrekt om haar ontvoerde broertjes te bevrijden. De jonge vertellers bedenken voor hun heldin een pad vol gevaren en betovering en putten hun inspiratie uit hun eigen leven.

Le Chicon (Project)

Maxime Waladi i.s.m. Action Zoo Humain

| Cc Strombeek
Secundair onderwijs Scholen Seizoen 2018-2019
Een Marokkaanse Belg vertelt over zijn jeugd en leven, geworteld in interculturele grond - bezaaid met witloofkroppen en durumtarwe. Wat werp je van je af en wat wens je te koesteren, welke offers breng je en welke frisse impressies eigen je jezelf toe in het vormen van een gebalanceerde identiteit?

M.

| CC Strombeek - Schouwburg
Secundair onderwijs Scholen Seizoen 2018-2019
Mo is knap, charismatisch, en houdt van adrenaline, maar wanneer hij Lila ontmoet, een jong, verlegen meisje dat stottert, is het liefde op ’t eerste gezicht. Hij neemt haar meteen onder zijn gespierde vleugels. Maar Lila weet niets van zijn grote geheim: hij kan niet lezen...